Harry sendte Australia videre i VM

Et utligningsmål fra Harry Kewell drøye ti minutter før full tid sendte Australia videre i VM, og australske supportere på tribunene til himmels, i en spennende kamp mot Kroatia.

Guus Hiddink lurte nok en gang et samlet pressekorps, når han før den avgjørende kampen i gruppe F mot Kroatia i kveld hintet om at Harry Kewell kom til å begynne på innbytterbenken. Liverpool-spilleren var nemlig med fra start av, og skulle også til slutt bli mannen som sendte Australia til cupspillet i VM og et 1/8-finalemøte med Italia i Kaiserslautern på mandag.

Det ble en utrolig underholdende og spennende kamp på Gottlieb-Daimler Stadion i Stuttgart, der temperaturen etter hvert ble meget høy, og der dommer Graham Poll langt fra hadde kontroll på det han foretok seg.

Australia fikk en verst tenkelig start på kampen, da Darijo Srna dunket et frispark i krysset fra distanse etter bare tre minutter. Craig Moore utlignet imidlertid på straffe like før pause. Etter hvilen gjorde Australias keeper Zeljko Kalac en kjempebrøler når han lot Nico Kovac sitt skudd rulle over seg og i nettmaskene.

Australia satte inn en voldsom sluttspurt, og det var således meget fortjent når Harry Kewell satte inn det viktige 2-2 målet fra kloss hold i det 79.minutt. Kewell befant seg muligens på feil side av offsidegrensen, men scoringen ble godkjent og det var nok til å sende Australia videre i turneringen på Kroatias bekostning.

Meget fortjent var det i alle fall, ettersom dommer Poll hadde snytt Australia for to soleklare straffespark tidligere i kampen. Når så engelskmannen presterer å gi hele tre gule kort til en og samme mann, Kroatias Simunic, bør det være nok til at Poll ikke får dømme mer i dette VM. Simunic ble tildelt sitt andre gule i sluttminuttene uten at Poll trakk frem det røde kortet. Først når Simunic protesterer etter at Poll har blåst av kampen, og han får sitt tredje gule for dagen, viser den kortflagrende og ustabile Premier League-dommeren det røde! Hadde Australia tapt kampen, hadde de hatt et meget godt protestgrunnlag etter Polls misære, der han feilaktig lot Simunic få delta i de hektiske og intense sluttminuttene.

Med Australia og Harry Kewell videre har samtlige Liverpool-spillere i VM avansert fra gruppespillet. En sterk prestasjon! Kewell spilte altså hele kampen i kveld. Han begynte på venstreflanken, men hadde tydeligvis en fri rolle der han vandret mye og til stadighet skiftet posisjon. Han var således innom både høyreflanken, og en posisjon sentralt på banen, i "hullet" bak spissene.