Heder og ære til Liverpool likevel

Etter sterke protester denne uken, ser det ut til at Liverpool likevel blir hedret av Dronningen. Pause for U18. Hvitt mot Benfica.

Rafael Benitez har kastet seg inn i debatten om hvorvidt Liverpools spillere fortjener å bli hedret av Dronningen etter Champions League-triumfen i Istanbul. Under gårsdagens pressekonferanse ga han sin fulle støtte til daglig leder Rick Parry, etter hans krasse uttalelser tidligere i uken.

- Jeg har et klart syn på denne saken. Jeg respekterer alle sportsgrener, men fotball er utvilsomt den viktigste idretten i verden, og den viktigste turneringen i verden når vi snakker om klubbfotball er Champions League. Jeg er helt enig i at vinnerne av Champions League bør toppe lista når hederstitler skal fordeles av Dronningen, uttalte Benitez.

- Men jeg liker ikke å snakke om en eller to spillere. Jeg synes hele laget, eller klubben, bør hedres. Jeg er enig med Rick Parry, la han til.

Saken blir diskutert høylydt i engelsk presse for tiden, og alt tyder nå på at Liverpool til slutt vil få sin heder for bragden i Istanbul, selv om man ikke kom med på den eksklusive listen over hederstitler delt ut av Dronningen ved inngangen til det nye året. Ryktene vil nemlig ha det til at de røde vil bli hedret når nye titler skal deles ut i forbindelse med Dronningens bursdag.

Flere medier skriver i dag at Steven Gerrard vil motta en såkalt MBE (Member of the British Empire) i juni, mens Rafael Benitez selv vil motta en æresutgave av OBE (Order of the British Empire) siden han ikke er britisk. Dette er samme utmerkelse som hans forgjenger Gerard Houllier har mottatt tidligere. Også Arsene Wenger har blitt hedret på denne måten.

Det er også en mulighet for at Jamie Carragher, den andre engelskmannen på laget som slo AC Milan i finalen i mai, vil bli hedret.

En kilde som sitter i komiteen som skal fordele disse hedersbetegnelsene uttaler at det som skjedde ved nyttår var en beklagelig forglemmelse, og ikke en bevisst utelukkelse.

- Dette skyldes en manglende oversikt fra vår side, og jeg vil avkrefte at det dreier seg om en sammensvergelse mot Liverpool. Men det er to runder med utmerkelser hvert år, og jeg vil anta at Liverpool vil motta sin fortjente heder ved neste anledning, uttaler denne kilden.

Det er en begrensning for hvor mange hederstitler som kan utdeles til sport, og Liverpool kan ha lidd denne skjebnen fordi så mange cricketspillere ble hedret.

- Det er ikke noe riktig eller galt svar i en slik forbindelse. Panelet veier klubblag opp mot landslag, individuelle prestasjoner opp mot lagprestasjoner, og det er mye det skal tas hensyn til. Det handler også om meninger. Supportere som holder med Manchester United kan være enig med vår avgjørelse, mens supportere av Liverpool vil være uenige. Det er tøffe avgjørelser som skal tas, sier et annet medlem av panelet.

Pause for U18
Liverpools U18-lag får en ufrivillig pause i helgen, ettersom kampen mot Bolton har blitt utsatt fordi Lancashire-klubben skal spille sin kamp i FA Youth Cup. Dermed får ungguttene en pause frem til de selv skal spille i juniorcupen, når Ipswich kommer til Anfield kommende torsdag.

Liverpools utsatte kamp gir Manchester United en mulighet til å stikke fra på toppen av U18-tabellen, når de møter Everton i morgen. United og Liverpool separeres kun av målforskjellen nå.

- Det gir spillerne litt selvtillit og viser at de gjør fremskritt, når de vinner og ligger helt i toppen av tabellen. Slikt hjelper utvilsomt på utviklingen deres, og jeg tror vår avdeling av akademiligaen er den sterkeste i landet. Her kan du tape uansett hvem du møter. Alle kampene er kvalitetskamper, og jeg tror at det akademiligaen har gjort i nord-vest hjelper på spillernes utvikling, sier lagets trener John Owens til Liverpool Daily Post i dag.

Nå ser han frem til cupkampen mot Ipswich i kommende uke. Vinneren av denne kampen vil møte Burnley i 5. runde, etter at de beseiret Fulham 2-1 i sin kamp i 4.runde onsdag kveld. Ipswich er for øvrig regjerende mestere i juniorcupen. Gjestenes form er imidlertid ikke den aller beste. Sist lørdag røk de hele 6-1 for West Ham, noe som var lagets niende nederlag for sesongen. Dermed ligger Ipswich faktisk helt sist i sin avdeling.

U18-forsvarer Calum Woods, som har vært satt ut av spill på grunn av en fotskade den siste tiden, kommer trolig tilbake i spill til neste seriekamp, hjemme mot Crewe.

Hvite drakter mot Benfica
Liverpool FC melder at klubben for første gang kommer til å benytte sine nye Champions League-bortedrakter når de møter Benfica på bortebane i sin neste kamp i turneringen 21.februar. Benfica spiller som kjent i røde drakter, og dermed må Liverpool spille i hvitt. Disse nye Champions League-draktene er ikke annet enn Liverpools vanlige bortedrakter, men med de blå Champions League-merkene som klubben nå er berettiget til å bruke i spill i Europa.