Hunt, Hansen og Rush på museum

Liverpool-legendene Roger Hunt, Alan Hansen og Ian Rush får hver sin velfortjente plass i det nasjonale britiske fotballmuseet.

Tre Liverpool-legender har blitt stemt inn i det nasjonale britiske fotballmuseets ”Hall of Fame”. Det dreier seg om VM-vinner Roger Hunt, scoringskongen Ian Rush og den stilfulle midtstopperen Alan Hansen. Det er Liverpool Echo som melder dette.

For å markere anledningen vil det bli holdt en spesiell seremoni ved Liverpools Crown Plaza hotell torsdag 19.oktober.

Den målfarlige spissen Hunt fikk 492 kamper for de røde i perioden 1959 til 1970. Han vant to ligatitler og FA-cupen en gang i sin tid i klubben. Han gjorde hele 245 ligamål, noe som fortsatt er klubbrekord. Klubbrekord er også hans 41 mål på en sesong i 1961/62.

Ian Rush spilte 658 kamper i sine to perioder på Anfield, og har klubbrekorden for flest mål totalt sett i alle turneringer, med 346 scoringer. Waliseren fikk med seg fem ligatitler, fem ligacup-titler, tre FA-cupmesterskap og en seier i Serievinnercupen. Rush satte også bestenotering med 44 scoringer i FA-cupen, og hans fem mål i FA-cupfinaler står fortsatt som rekord. Rush har også rekorden i antall scoringer i Merseyside-derbyene, med 25.

Alan Hansen spilte en nøkkelrolle på Liverpool-laget som dominerte engelsk fotball i slutten av 70-årene og hele 80-tallet. Skotten var kaptein på laget som vant The Double i 1986, og var ett av Bob Paisleys beste kjøp. Hansen har 8 ligatitler og 3 europacuptitler på merittlisten.

Liverpool-legenden Kenny Dalglish, som ble inkludert i ”Hall of Fame” allerede i 2002, uttrykker glede over at flere røde nå blir denne hederen til del.

- Bidragene som disse tre gjorde for Liverpool FC var utrolige. Roger Hunts mange scoringer var en av årsakene til at klubben er hvor den er i dag. Alan Hansen fortjener også dette. Han var kaptein på Double-laget i 1986, og en av grunnene til at Liverpool hadde så mye suksess på 80-tallet. Rushies to perioder i klubben snakker i grunnen for seg selv. Som Roger var han en målgjører i toppklassen. I tillegg var han flinkere utenfor boksen enn Roger var, og han var også undervurdert som pasningslegger. Jeg ville ha inkludert alle tre på mitt Liverpool-lag gjennom tidene, slår Dalglish fast.

Andre spillere som får en plass på museet i løpet av 2006 er den legendariske Newcastle-spissen Jackie Milburn, England-kjempen Martin Peters, Arsenal-legenden Liam Brady og tidligere Chelsea-stjerne Gianfranco Zola. Tidligere England-manager Ron Greenwood og nåværende Arsenal-boss Arsene Wenger får også sin velfortjente hyllest i form av en plass på det nasjonale museet.