Hvem velger Rafa?

Benitez har kommet med en del hint om sitt lag foran møtet med Reading. Usikkert om Robbie Fowler blir spilleklar? Liverpool v Reading ikke på fjernsyn, men på liverpool.no.

Det er sjelden lett å tippe det laget som Rafael Benitez vil velge, og det gjelder ikke minst foran 3.runde i Carling Cup mot Reading.  Manageren har bekreftet at en del sentrale spillere vil bli hvilt, at det vil bli ungdommelige innslag, men også at man ønsker å stille med et sterkt lag.  Svake resultater i det siste vil ikke gjøre det mindre viktig for manageren å komme seg videre i det man tradisjonelt kaller Ligacupen.

Kewell, Bellamy, Carragher, Gonzalez og Aurelio er uaktuelle med skader, mens Dudek er suspendert.  I tillegg har manageren sagt at Gerrard, Alonso, Hyypiä og Finnan vil bli hvilt.  Klubben har sagt at Smith, Peltier og Guthrie har kommet inn, men det er ingen opplysninger hva den egentlige troppen består av.

Benitez har tidligere nevnt at Gabriel Paletta og Nabil El Zhar vil bli involvert i kveldens kamp.  Hvorvidt andre ungdommer som Paul Anderson og Adam Hammill er aktuelle er mer usikkert.  Av de som startet på Old Trafford har ikke manageren sagt noe om Riise, Sissoko, Garcia og Kuyt, ei heller om innbytterne Pennant og Crouch.  Daniel Agger håper man vil kunne spille med en spesialgips/bandasje.

Rafa har imidlertid bekreftet at Robbie Fowler vil få en sjelden start, hvis han blir erklært kampklar.  Managerens siste uttalelser kaster et usikkert lys over det.

- Vi brakte Robbie hit fordi han ønsket inderlig å komme tilbake og fordi han kunne score mål.  Han trente virkelig hardt, men fikk så en ryggskade, forklarer Benitez.

- Han måtte derfor stoppe opp, men er nå tilbake i trening.  Han vet at det er spillere foran ham i køen, men han kan gjøre en god jobb for oss.  Han er en fan og har den spiriten som vi ønsker.

- Han forstår at han må støtte sine lagkamerater og at han må være et eksempel for de unge spillerne.  Jeg håper at han kan spille, og at han scorer.

- Hvis han kan spille vil han bli sentral.  Han er intelligent, og en fantastisk avslutter.  Spillere har problemer etter hvert som de blir eldre og ikke lenger har samme fart, slik at han må være tålmodig og benytte seg av de muligheter som kommer.

Laget mot Reading kan komme til å ligne dette:  Reina; Peltier, Agger, Paletta, Warnock; Pennant, Guthrie, Zenden, Anderson; El Zhar, Fowler.  Kanskje vil Rafa i tillegg ha folk som Kuyt og Crouch på benken.  Time will show…

Kampstart på Anfield er kl 21.00, og kampen sendes ikke på noen TV-kanaler.  På liverpool.no oppdaterer vi imidlertid kontinuerlig, og Einar Kvande er på Anfield og vil sende rapporter og komme med spillervurdering kort tid etter kampslutt.