Hyypiä gir ikke opp

Den finske stopperkjempen Sami Hyypiä gir ikke opp. Hverken ligatittelen eller en fast stopperplass på Liverpool. Han ergrer seg imidlertid over tapene mot Everton og Bolton.

Sami Hyypiä sier til Liverpool Echo i dag at det er alt for tidlig å begynne og snakke om at ligaen er avgjort allerede nå. I stedet for å lytte til dem som mener at Liverpool er ute av tittelkampen, mener den finske stopperen at de røde må konsentrere seg om å få orden på borteformen.

- Vi får se hvordan vi ligger plassert i mai. Selvsagt har vi et ønske om å vinne ligaen, men vi snakker ikke mye om det. Vi ønsker å fokusere på hver enkelt kamp og prøve å spille opp mot vårt beste hele tiden, sier den sindige finnen.

- Det er alltid verst å finne de siste brikkene i puslespillet når man skal bygge et mesterlag. Å vinne ligaen er tøft, og forventningene er høye. I Liverpool er de høye hver sesong, og det blir ikke bedre av at folk snakker om tittelkampen hele tiden. Vi må kun fokusere på neste kamp, og så får folk vurdere oss ut fra sluttabellen i mai, legger han til.

Store Sami har problemer med å forklare hvorfor Liverpool virker så sårbare på bortebane denne sesongen.

- Det er frustrerende, og det sårer meg personlig fordi jeg har spilt i tapene for Everton og Bolton. Jeg føler ikke at våre motstandere i disse kampene har skapt mange sjanser, så vi kan ikke være fornøyd med disse resultatene. Det er vanskelig å si noe om hvordan vi kan rette på dette, utenom at vi må jobbe hardt og være konsentrerte hele tiden.

- Jeg følte meg trygg på at alle kom til å gjøre jobben sin mot Bolton på lørdag, men så slapp vi plutselig inn to mål. Vi må bare forbli positive, og tenke på at dersom vi ikke taper flere bortekamper denne sesongen så vil det være veldig bra. Det siste vi må gjøre nå er å få panikk og gjøre noe dumt. Vi må holde hodet høyt hevet, fordi vi vet vi er kapable til å oppnå gode resultater. Men vi må begynne å vise det.

Hyypiä sier ellers til Echo i dag at han synes det er morsomt å konkurrere med Daniel Agger og Jamie Carragher om midtstopperplassene, og han slår fast at han ikke kommer til å abdisere uten kamp.

- Det er bra med konkurranse om plassene på laget, og når jeg får sjansen vil jeg forsøke å gjøre det vanskelig for manageren å sette meg ut igjen. Jeg tror Carra og Daniel tenker på samme måten, og vi har også Gabriel Paletta som venter på sin sjanse. Dette er en ny situasjon for meg, men jeg føler meg komfortabel med den. Vi kan snakkes igjen i mai om hvor mange kamper jeg har fått spille.

- Jeg setter pris på hver kamp jeg spiller for Liverpool, og ingen spillere liker å bli satt på benken. Men Daniel har spilt meget bra, og Carra er en av våre viktigste spillere, så det er en sunn konkurranse, avslutter Hyypiä.