Hyypiä og Bellamy med EM-scoringer

Ni røde var i kveld involvert i landslagsfotball. Hyypiä og Bellamy med nettkjenninger, og foreløpig er det heldigvis ikke meldt om skader på noen røde.

Sami Hyypiä og Finland har fått en kjempestart i gruppe A, og slo i kveld Kazakhstan 2-0 borte. Eks-røde Jari Litmanen ga finnene ledelsen før en halvtime var spilt, før vår egen Sami Hyypiä doblet ledelsen med et hodestøt etter 65 minutter. Finland ligger på andreplass i gruppa med 8 poeng på 4 kamper, 2 poeng bak Serbia, men 4 foran Portugal som dog har en kamp mindre spilt.

Kaptein Craig Bellamy og hans Wales reiste seg etter det skuffende tapet sist mot Slovakia da de i kveld slo Kypros 3-1 hjemme på Millenium Stadium i Cardiff. Bellamy selv laget 3-0 målet da han kom igjennom og chippet Kypros-keeper Michalis Morfis. Det var forresten Bellamys første mål for landslaget siden februar. Bellamy ble byttet ut etter 90 minutter, men det er ikke meldt det var skade som førte til byttet. Wales ligger nå på 4. plass i gruppe D.

I samme gruppe klarte Steve Finnan og hans Irland sterke 1-1 hjemme mot Tsjekkia. Finnan spilte hele kampen på høyreback. Irland ligger nest-sist, bare med San Marino bak seg.

Peter Crouch og Jamie Carragher startet begge da England hadde en helsvart aften i Zagreb. McClaren eksperimenterte med ny formasjon i den viktige bortekampen mot Kroatia, og brukte Carragher i en trebackslinje sammen med Terry og Ferdinand. Crouch spilte sammen med Wayne Rooney på topp, og det endte med 2-0 tap for England som nå er tre poeng bak gruppelederen med en kamp mer spilt. Både Carragher og Crouch ble ofret da McClaren gikk over til 4-4-2 etter 72 minutter. Steven Gerrard var suspendert etter sitt kort mot Makedonia sist.

Bedre gikk det for Daniel Agger og Danmark borte mot Liechtenstein i gruppe F. Danmark slo lilleputtnasjonen 4-0, og Agger spilte hele kampen. Dirk Kuyts Nederland vant som forventet 2-1 hjemme mot Albania, og topper gruppe G. Kuyt spilte som kjent ikke på grunn av sin ankelskade.

I en privatlandslagskamp mellom Spania og Argentina startet Reina noe overraskende kampen i buret. Xabi Alonso kom inn etter pause og gjorde en grei kamp. Luis García kom inn etter 55 minutter, og 5 minutter etterpå headet han glimrende i stolpen. Lille Luis fikk like før slutt en heading korrekt annulert for offside. Spania vant kampen 2-1.