I kveld avgjøres gruppe A og B

England møter Sverige i toppkampen i gruppe B i VM-sluttspillet i kveld. Da blir det avgjort om Gerrard, Carragher, Crouch & co må opp mot vertsnasjonen Tyskland eller vesle Ecuador.

Jamie Carragher blir trolig eneste Liverpool-innslag i Englands startoppstilling mot gamle kjente, i form av Sverige, i det som er gruppefinalen i gruppe B i kveld. Steven Gerrard og Peter Crouch blir antagelig benket, ettersom de har pådratt seg ett gult kort hver tidligere i VM, og engelskmennene ønsker ikke å ta noen sjanser i forhold til suspensjoner når cupspillet tar til.

England er som kjent allerede klare for videre spill i VM, og vil vinne gruppe B med minimum et uavgjort resultat. Sverige derimot, kan i teorien bli forbigått av Trinidad & Tobago i kampen om andreplassen. Med seier i Køln i kveld vil svenskene imidlertid bli gruppevinnere.

Begge lag ønsker nok å vinne gruppen, men mange venter spent på utfallet av gruppe A. Disse kampene er ferdigspilte når England-Sverige starter, og gir dermed disse lagene en mulighet til å spille på resultatet i den gruppen. Ecuador vil utvilsomt bli vurdert som enklere motstand i neste kamp enn Tyskland.

England har ikke slått Sverige siden 1968, og engelskmennene er nok således oppsatt på å rette på den statistikken. Kampstart i Køln er klokken 21.00.