I syvende himmel

Manager og spillere strålte om kapp etter 7-0 over Birmingham. Peter Crouch var imidlertid litt skuffet over å ha blitt snytt for hat-trick. Steve Bruce i sjokk.

Manager Rafael Benitez var i syvende himmel etter Liverpools største borteseier i FA-cupen noen sinne, og også den største seieren under hans egen ledelse. Etter kampen snakket spanjolen om sitt brennende ønske om å løfte FA-cuptrofeet i mai.

Med scoringer fra Peter Crouch (2), Fernando Morientes og Djibril Cissé virker all fokuset på spisser som ikke scorer å være begravet en gang for alle. Når Sami Hyypiä, John Arne Riise og et selvmål fra Tebily bidrar til at sluttsifrene blir på fantastiske 7-0 er selvtilliten på topp i Liverpool-leiren før helgens byderby mot Everton.

Men før den tid er det semifinaletrekning på fredag. En trekning Benitez nå virkelig ser frem til med store forventninger.

- Vi har allerede vunnet en cup denne sesongen, supercupen, og vi håper at FA-cupen kan bli den andre. Vi ønsker alltid å gjøre det bra i cupene, og denne turneringen er intet unntak. FA-cupen er veldig viktig for oss. Vi har selvtillit nå, og vil prøve å gjøre de samme tingene også i semifinalen. Men vi må ta en kamp om gangen, og se hva som skjer, sier manageren og trekker frem sitt sedvanlige mantra.

- Det er viktig å vinne trofeer, og dersom du kan spille bra og avansere i en turnering som FA-cupen, er det flott og veldig viktig for oss. Vi vet at det er viktig for supporterne og spillerne at vi vinner et nytt trofé, og vi vil gjøre vårt beste.

- Jeg er henrykt over sluttresultatet og spillet i denne kvartfinalen. Spillerne jobbet virkelig hardt, og det er første gang i min karriere at jeg har vært med på å vinne med sju mål. Noen ganger har du mange avslutninger uten at du klarer å score, som vi hadde mot Charlton nylig. Men i denne kampen gikk nesten alt inn. Noen ganger trenger du litt flaks foran mål, og denne gangen hadde vi det ved et par av scoringene våre, konstaterer han.

- På tross av den store seieren står jeg ved mine kommentarer før kampen at det ikke er forsvarlig å spille to kamper på tre dager på dette høye nivået. Vi skiftet ut en del personell for denne kampen, og det syntes at vi hadde noen friske bein der ute. På grunn av dette klarte vi å fortsette i samme stil ut hele kampen. Spillerne ønsket å fortsette målfesten, og vi var også bestemte på at vi skulle holde nullen.

- Jeg var spesielt godt fornøyd med Mohamed Sissoko i hans comeback. Dette var virkelig godt nytt for oss, og han utviste stor karakterstyrke.

Benitez avsluttet med å innrømme at han hadde sympati med Birmingham-manager Steve Bruce etter å ha sendt hans mannskap i garderoben som slakt.

- Kamper som dette er vanskelig for en manager på det tapende laget. Jeg syntes Birmingham jobbet hardt i begynnelsen av kampen, men plutselig lå de under med to mål etter fem minutter. Det er ikke lett. Bruce kan være stolt over innsatsen til sine spillere og jeg føler litt sympati med han.

Gerrard: - Gi oss Everton
Steven Gerrard uttaler etter gårsdagens brakseier over Birmingham at han er full av selvtillit før byderbyet mot Everton på lørdag. Kapteinen mener at dette cupresultatet og det strålende spillet ikke kunne ha kommet på et bedre tidspunkt.

- Jeg har hørt at noen av Everton-spillerne har sagt at de er veldig glade for at de skal spille på Anfield akkurat nå som de er fulle av selvtillit. Men jeg tror det samme gjelder oss. Vi har blitt kritisert for ikke å gjøre nok mål i det siste, men forhåpentligvis har vi gitt svar på tiltale en gang for alle nå. Vi er veldig godt fornøyd med spillet vårt mot Birmingham, slår kapteinen fast.

- Vi har ikke forandret på noe, men plutselig scorer vi masse mål. Jeg tror det er så enkelt at vi har mer flaks nå. Vi har spilt bra hele tiden, men spissene har ikke hatt marginene på sin side tidligere. Men nå renner målene inn, og vi er henrykt, legger han til.

Crouch ville gjøre hat-trick
Etter to tidlige scoringer var ikke Peter Crouch helt fornøyd med å bli tatt av banen tidlig i andre omgang. Den lange spissen hadde nemlig på det tidspunkt et berettiget håp om å gjøre hat-trick.

- Jeg ble litt skuffet over at jeg ikke fikk sjansen til å gjøre hat-trick. Men jeg tror nok manageren tenkte på Everton-kampen. Det var en stor forestilling fra vår side, og et godt resultat.  Det er som regel det når du gjør så mange mål, og da blir det vanligvis også enklere å gjøre det neste målet. Forhåpentligvis kan vi fortsette i samme sporet nå, uttaler Crouch.



Bruce i sjokk
Det var en sjokkert og vantro Birmingham-manager som møtte pressen etter braknederlaget i egen hule. Steve Bruce akter ikke å gi seg som sjef på St. Andrews, men innser at han nå sitter utrykt i sjefsstolen.

- Noen ganger får du en midt i trynet i fotball, og dette er nok den verste trøkken jeg har fått noen sinne. Jeg er i sjokk. Til slutt var det menn mot gutter. Når du møter et godt cuplag og kommer under med 2-0 etter tre minutter, vil det bli vanskelig å reise seg. Jeg tror nesten ikke vi var borti ballen før det stod 2-0. Etter det gjorde de som de ville med oss. Vi må innrømme at vi ble utspilt og utklasset av et mye, mye bedre lag. Uheldigvis ble det enda verre etter pause, og vi slapp inn noen forferdelige mål. Vi må prøve å reise oss etter dette, men når du har blitt ydmyket på denne måten foran en hel TV-nasjon og dine egne supportere, er det vanskelig å komme i gang igjen.

- Vi måtte få en god start på denne kampen, men slik gikk det ikke. Og de gjorde som de ville med oss. Spillernes selvtillit vil være ødelagt nå, men vi må bygge oss opp igjen. Jeg kan ikke huske å ha blitt slått så grundig noen gang før.

Bruce krysser nå fingrene for at han ikke får sparken som manager på St. Andrews.

- Vi må se fremover, og gjøre oss klare for kampen mot nedrykk. Denne kampen har skadet oss, men vi får håpe det lar seg reparere. Jeg har aldri rømt unna mitt  ansvar, og selv om jeg er veldig såret vil jeg analysere det som skjedde og prøve å snu skuta rundt. Dette var rett og slett en forferdelig kveld. Men vi vil evaluere alt. Etter et slikt tap vil spørsmål bli stilt, og jeg tar ingenting for gitt. Men mitt forhold til styret er godt, og jeg tror fortsatt jeg er riktig person for å  ta klubben opp av sumpa. Jeg tar det fulle og hele ansvar for dette tapet, men jeg gir meg ikke. Jeg vil nå gjøre mitt beste for at vi skal beholde plassen i divisjonen.