Ingen tilleggsstraff for Alonso

Dommer Steve Bennett skal ha rapportert Xabi Alonso for å ha nektet og forlate banen etter at han ble utvist, men FA har bestemt seg for ikke å ilegge spanjolen noen tilleggsstraff.

Den seriøse avisen The Times skriver at dommer Steve Bennett leverte en rapport til FA etter at Xabi Alonso først nektet å forlate banen da han ble utvist mot Arsenal. Liverpool-spilleren prøvde desperat å forklare dommeren og flere Arsenal-spillere at han gled, men dette for døve ører.

Dommerens rapport var i seg selv nok til at fotballforbundet kunne ha utestengt Alonso for flere kamper enn den ene utvisningen i seg selv medførte. At en spiller nekter å forlate banen etter å ha blitt utvist regnes nemlig for upassende oppførsel. FA har imidlertid bestemt seg for ikke å gi Alonso noen tilleggsstraff for dette, og The Times mener at dette er gjort delvis på grunn av sympati med Alonso fordi dommerens avgjørelse i ettertid i beste fall kan karakteriseres som svært kontroversiell.

Rafael Benitez er selvfølgelig glad for at Alonso slipper å stå over flere kamper, og kan være tilbake til ligakampen mot Newcastle på søndag. Men på gårsdagens trening skal spanjolen fortsatt ha vært oppbrakt over dommer Bennetts avgjørelse om å sende Alsono av banen etter at midtbanespilleren mistet fotfestet på det glatte underlaget og gled inn i Arsenal-forsvarer Flamini.

Benitez skal ha sendt Alex Miller inn i dommergarderoben etter kampen for å be om en forklaring på utvisningen fra Bennett. Manageren skal ikke ha blitt særlig imponert over hva dommeren hadde å si.

- Dommeren sa at det var en felling, og at han ikke aktet å forandre på den vurderingen, kunne Liverpool-manageren fortelle i går.

- Hvorfor var dette en felling? Det må man nesten spørre dommersjefen om. Vi har vært i kontakt med Keith Hackett om saken, men han fortalte at Bennett må forandre oppfatning om situasjonen for at de skal vurdere saken, la han til.

FIFA sitt reglement tilsier at et gult kort ikke kan omgjøres uten at kortet er vist til feil spiller, noe Benitez mener er totalt skivebom. Spanjolen poengterer at Alonsos utvisning kostet laget poeng mot Arsenal, og dommerens feil kan i verste fall få konsekvenser for Liverpools sjanser til å kvalifisere seg for neste sesongs Champions League.

- En dommertabbe som dette kan få alvorlige konsekvenser. Vi tapte Xabi mot Arsenal, og tapte kampen. Det er to poeng tapt i kampen om å komme blant de fire beste, noe som kan koste oss mye penger. Hvorfor må han stå over enda en kamp, nå som det er slått fast at dommeren gjorde feil, undrer Benitez.

- Jeg skjønner ikke logikken i at Xabi må stå over mot Fulham nå, legger han til.

- Det som sjokkerer meg mest er at dommeren ikke vil forandre mening om situasjonen. Jeg kan akseptere at feil blir gjort, da det ikke er lett å dømme fotballkamper. Men etter at dommeren har sett hendelsen på video kan jeg ikke skjønne hvordan han kan fortsette å påstå at utvisningen var korrekt. Når noen innrømmer en feil kan du akseptere det og forstå. Ingenting kan endres nå, men feilen medførte at vi tapte to poeng i forhold til en direkte rival om en plass blant de fire beste. Det er veldig stor forskjell på å ende blant de fire beste og å ikke gjøre det rent finansielt.

Helgens hendelse sammen med Arjen Robbens skuespill som fikk Jose Reina utvist av dommer Alan Wiley på Stamford Bridge for fem uker siden, har underminert Benitez sin tiltro til dommerstanden i Premier League. Spanjolen tar nå til orde for at svake dommere blir straffet med suspensjoner på lik linje med utviste spillere. Et system som ser ut til å fungere i Spania. Benitez taler i tillegg varmt for bruk av videobevis.

- For meg fremstår bruk av video som viktig i disiplinærsaker. Dersom det er snakk om en spiller som sparker eller slår noen, for eksempel. Det kan være et hjelpemiddel for dommerne. Å forandre på avgjørelser i løpet av en kamp, vil være å forandre på spillets egenart. Men på denne måten forandrer du ikke på utfallet av kampen. Du forandrer derimot på en avgjørelse som er feil. Jeg skjønner ikke hvorfor noe som er så åpenbart som i dette tilfellet ikke kan endres i etterkant, siteres han i The Times.

Ny dato for reservelagskamp
Liverpools reservelagskamp borte mot Sunderland skulle ha blitt spilt 2.mars, men ble utsatt på grunn av værforholdene i Durham. Nå har det blitt offentliggjort at kampen blir spilt onsdag 5.april i stedet.