Intervju med Rick Parry

Liverpools Chief Executive deltok i går på en såkalt Podcast for The Times. Her snakker han om DIC, transferpenger og klubbens fremtid. Her kan du lese hele intervjuet.

I studio hos The Times satt programleder Danny Kelly. Parry svarte imidlertid også på spørsmål fra Guillem Balague og Gabrielle Marcotti. Gjennom intervjuet gir Parry klart inntrykk av at han ser seg selv som en viktig bidragsyter i årene som kommer og planlegger å bli i organisasjonen. Han toner også ned inntrykket enkelte medier har skapt vedrørende ”enorme” transferressurser. Det er ingen tvil om at Cheif Executive ser på en ny stadion som viktig og svært sentral for klubbens fremtidige utvikling. Vi synes intervjuet var så pass interessant at vi gjengir det i sin helhet:

LFC håper å vite mer i midten av uken
Rick, hva skjer konkret på Anfield nå med tanke på et mulig oppkjøp fra Dubai Holdings (DIC)?
- Det jobbes hardt bak kulissene fra DICs side. Det blir lagt ned store ressurser for å komme igjennom alt materialet og vi ser frem til at de skal komme med en konklusjon så raskt som mulig.

Når tror du dette er klart?
- Det tørr jeg ikke si noe sikkert på. Men vi håper å vite med i midten av uken.

Ønsket ikke ta opp store banklån
Det er ingen hemmelighet at LFC har jaktet på frisk kapital de siste årene. Kan du si noe mer om bakgrunnen for dette?
- (Parry tenker før han svarer) Jeg tror det er riktigst å si at vi først og fremst har vært ute etter penger til å finansiere ny stadion. Dette er et prosjekt vi har jobbet med i fem år og som ville krevd store ressurser fra klubbens side. Vi er ikke berett til å ta opp lån fra bank på så store penger og har derfor leitet etter en partner. Det har også vært viktig for oss at en slik partner skal forstå og verdsette klubbens tradisjoner og verdier. Samtidig som eventuelle nye eiere kan ta oss videre.

Ved århundreskiftet var det ikke en eneste toppklubb under utenlandsk eierskap. Vi ser da bort fra Fulham hvor den "utenlandske" eieren har britisk pass. Dersom DIC-avtalen går igjennom vil 1/3 av klubbene i Premier League være på utenlandske hender. Bør vi være bekymret?
- Dette har skjedd raskt, men dette er også typisk for fotball. Ingenting står stille i denne verdenen og det skjer endringer på alle områder hele tiden. Jeg vil si at hvis eierne har riktig holding og tanke bak oppkjøp av en engelsk klubb spiller ikke pass noen rolle. Det samme gjelder hvis en investor går inn i en klubb kun for å skumme fløten og hente ut raske penger. Det vil være helt feil og da spiller det ingen rolle om eieren er britisk eller utlending.Representanter fra Dubai Holdings i direktørboksen på Anfield under Fulham-kampen nylig.

En klubb må kunne stå på egne bein
Skremmer det deg at en investor på en eller annen måte skal ha profitt, gjøre penger på det han går med?
- Det er et forståelig spørsmål. Ser man utenom Chelsea og pengene som finnes i dag på Stamford Bridge, er det helt umulig å til enhver å ha de pengene laget, manageren og klubbdriften krever. Se bare på oss selv med store fremtidige utgifter på stadion og nødvendigheten av stadig større transfersjekker. Presset er på mange måter ekstremt, men det går likevel ikke bare å tenke på et stort sjekkhefte. Det er viktig at klubber er i stand til å stå på egne bein. Bare slik kan en klubb overleve de neste 100 årene. Om vi liker det eller ei er vi en business nå. Vi selger lidenskap og spenning selv om fotballen alltid vil være hjerte i denne klubben.

Ny stadion vil generere nye inntekter
(Intervjuer bryter delvis av). Mange vil være enig i mye av dette, Rick. Mange forstår at det blir dyrt med nytt stadion. Men mange vil også si at det vil kreve store penger å forsterke laget med spillere som kan minske avstanden opp til toppen.
- Vi aksepterer det. Vi vil hele tiden fortsette å styrke laget med nye krefter. Mitt poeng er at vi med ny stadion vil minske avstanden opp til United. Vi er millioner av pund bak dem hvert eneste år før en ball er sparket. Ny stadion vil generere nye inntekter som også  kommer laget til gode. Vi skal ikke bygge et monument, men vil tilby nye fasiliteter og skape nye inntekter for LFC. Laget vil definitivt ikke bli glemt mens stadionet bygges. Vi har for lengst innsett at vi ikke har midlene til å gjøre dette på egenhånd og det er derfor vi ønske å få inn frisk kapital.

Vil ikke snakke om transferpenger
Pengene skal brukes på ny stadion, sletting av gjeld og på nye spillere. Kan du bekrefte oppslagene om at Rafa vil få £20M til transfervinduet i januar og £200M til sommeren?
- Hvis vi visste noe om dette ville vi ikke snakket om det høyt. Det jeg kan si er at dette først og fremst er rene spekulasjoner. Jeg vil understreke at vi skal fortsette klubbens tradisjoner. Det viktigste er hele tiden å vinne mesterskap. Det er det denne filosofien klubben er bygd på helt siden Shanks tok over. DIC erkjenner dette og vet meget godt hva som kreves av dem. Suksess på banen vil alltid være viktig for å investere i laget.

Fortsatt The Liverpool Way
Hva tror du om Liverpool 5-10 år frem i tid?
- Vi ønsker fortsatt å drive klubben ”the Liverpool Way” og komme høyest mulig i ligaen hvert eneste år. Prioriteten vil alltid være å vinne Premier League. Samtidig ønsker vi å gjøre dette på en riktig måte, være respektert – kanskje ikke elsket av alle, men vinne trofeer. Det er vårt eneste fokus. Dette er i sannhet en tid med mange endringer. Jeg føler imidlertid dette er endringer som kreves av en ny tidsepoke for å henge med helt i toppen. Ikke glem at den største innovatøren av alle i klubbens historie var Bill Shankly. Han kom inn og endret på mye da han ble ansatt i 1959 fordi det var påkrevd og riktig for å løfte klubben og vinne trofeer.