Intet VM på hjemmebane for Hamann

Det blir intet VM på hjemmebane for Dietmar Hamann. Jürgen Klinsmann satser på at ungdommelig pågangsmot, og ikke rutine, skal føre vertsnasjonen til topps.

Tysklands landslagssjef Jürgen Klinsmann har klokketro på sin ungdomspolicy, og fant derfor ikke plass til Dietmar Hamann i sin VM-tropp til mesterskapet på hjemmebane. Dermed har den erfarne Liverpool-spilleren trolig sparket sin siste ball for Tyskland i VM-sammenheng.

Hamann opplever dermed i likhet med Fernando Morientes en nedtur like i etterkant av triumfen i FA-cupen, selv om fallhøyden trolig ikke var like stor for midtbanespilleren. Didi har i motsetning til Nando nemlig ikke vært inne i landslagsvarmen i forkant av uttaket.

Tysklands VM-tropp: Jens Lehmann (Arsenal), Oliver Kahn (Bayern Munich), Timo Hildebrand (VfB Stuttgart), Arne Friedrich (Hertha Berlin), Robert Huth (Chelsea), Marcell Jansen (Borussia Moenchengladbach), Philipp Lahm (Bayern Munich), Per Mertesacker (Hanover 96), Christoph Metzelder (Borussia Dortmund), Jens Nowotny (Bayer Leverkusen), Michael Ballack (Chelsea), Tim Borowski (Werder Bremen), Torsten Frings (Werder Bremen), Sebastian Kehl (Borussia Dortmund), Bernd Schneider (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Bayern Munich), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart), Gerald Asamoah (Schalke 04), Miroslav Klose (Werder Bremen), Oliver Neuville (Borussia Moenchengladbach), Lukas Podolski (Cologne), Mike Hanke (Werder Bremen), David Odonkor (Borussia Dortmund).

King Kenny skamroser StevieG
Kenny Dalglish blir av mange Liverpool-supportere regnet som klubbens største spiller noensinne. Nå mener King Kenny selv at Steven Gerrard er større. I dag hyller Dalglish Liverpool-kapteinen for hans heroiske innsats i FA-cupfinalen, og erklærer samtidig at midtbanestjernen bare vil bli bedre i årene som kommer.

- Han er bare utrolig, og han vil bli enda bedre. Uansett hvilken posisjon han har spilt i de siste sesongene har Steven gjort mer for sin klubb de siste årene enn noen annen spiller har gjort tidligere. Glem Ronaldinho for Barcelona og Henry for Arsenal, Steven har bidratt med mer for sitt lag enn noen annen, sier Dalglish til Liverpool Echo.

- Han besitter et fantastisk talent, kombinert med mot og tro. Det er noen fantastiske ingredienser. Når du snakker om å gå foran med et godt eksempel må vel lørdagens kamp overgå det meste. Og han er fortsatt bare en ung mann. Helt utrolig, legger legenden til.

- Sist Liverpool spilte i Cardiff endte det med skuffelse for Gerrard på grunn av selvmålet han gjorde i ligacupfinalen mot Chelsea i fjor. Men lørdag var det hans dag, det er sikkert. Jeg kunne nesten ikke tro det når jeg så hvor langt hold han gjorde utligningsmålet fra. Denne finalen var som å oppleve Istanbul på nytt, med Reina som redder straffesparkene akkurat som Dudek gjorde det.

Dalglish tror for øvrig at Gerrard vil utvikle seg enda mer som spiller om han får mer spilletid i en sentral midtbanerolle.

- Begge scoringene hans i finalen kom fra en sentral posisjon. Jeg tror han vil bli enda bedre fordi han fortsatt bare er ung, og kan bli bedre i årene som kommer. Han har også slått mer rot nå, og sier at det er slutt på spekulasjonene omkring hans fremtid. Han er i Liverpool for å bli nå, og det er gode nyheter for Liverpool og lagets supportere.

- Erfaringen fra Istanbul hjalp oss
Jamie Carragher gjorde et tidlig selvmål i FA-cupfinalen, men tror at erfaringen fra fjorårets Champions League-finale hjalp både han og hans lagkamerater til å komme tilbake og snu det hele i sin favør.

- Når det ble straffespark-konkurransen dro vi sikkert fordel av erfaringen vår fra Istanbul. Vi hadde vært gjennom dette før, og den erfaringen hjalp oss.

- Jeg måtte bare fortsette å kjempe etter at jeg gjorde selvmål. Det var lite jeg kunne få gjort med akkurat den saken likevel så lenge skaden var skjedd. Ballen traff foten min når jeg skulle klarere til corner, men jeg kunne ikke la det påvirke meg for resten av kampen.

- I ekstraomgangene var det også mange andre likhetstrekk med Istanbul. Mange spillere slet med skader og krampe, og vi var veldig trøtte. Vi prøvde å spare oss, slik at vi ikke ble kontret i senk. Til syvende og sist har vi mye å takke Steven Gerrard for. Jeg sa på forhånd at han er den beste spilleren i verden, og nå har han bevist det for oss alle.

- Det var en flott FA-cupfinale, noe som er bra for turneringen.