Jerzy ble lovet kamper

Rafael Benitez hadde allerede lovet Jerzy Dudek spilletid da Pepe Reina ble suspendert. Helten fra Istanbul hylles på Anfield i kveld.

Noen vil kanskje tro at ligakampen mot Arsenal i kveld kan bli den første, og siste, som Jerzy Dudek spiller på Anfield Stadium etter at han ble helt i Istanbul.  Et fullsatt The Kop vil uansett vite å hylle mannen som mer enn noen annen sørget for at de røde vant den gjeveste E-Cupen for femte gang, men i følge spilleren selv var han lovet spilletid av manager Rafael Benitez også før Pepe Reina fikk en ufrivillig pause som følge av sitt røde kort på Stamford Bridge.

- Jeg snakket med Rafa Benitez før kampen mot Chelsea og han sa ”Jerzy, du må være forberedt for du vet aldri”, sier Dudek.  – Han fortalte meg at det skulle spilles mange kamper og la til ”jeg lover deg at du vil spille i noen av dem.  Jeg forstår at du blir frustert og sint av og til siden du ikke spiller, og tenker på din fremtid, men din fremtid er her i Liverpool”.

- Han fortalte meg at dersom jeg gjorde det bra ville det ikke bli noe problem å få forberedt seg til VM.  Jeg har blitt forsikret om at jeg vil få spille noen kamper for førstelaget, og noen for reservelaget, og vil være i form og fresh innen sluttspillet begynner.

- Tre dager etter vi snakket sammen fikk så Reina sitt røde kort, og jeg var inne.  Jeg føler meg bra, og det har vært god å få noen kamper på det høyeste nivået igjen.  Jeg har ventet lenge men vil ikke si at jeg er fornøyd for det, siden det alltid er vanskelig å vite at du har kommet inn for noen som er skadet eller suspendert.

- Dersom jeg hadde spilt alle kampene og måtte så stå over tre kamper p.g.a. utvisning, da ville jeg selvsagt gjerne være tilbake igjen med en gang.  Avgjørelsen er imidlertid opp til sjefen og vi må bare akseptere den.  Dersom han sier at ”Jerzy du har gjort det fantastisk, men José fortjener å spille”, da er det greit for meg og jeg vil godta det.  Det vil ikke bekymre meg.

- Jeg er bare fornøyd over å få spille noen kamper.  Jeg hadde ikke spilt for tre måneder, siden i begynnelsen av november med landslaget, og det at jeg nå får sjansen gjør godt for selvtilliten.  Selvtilliten kan synke når du ikke spiller på laget, men jeg vil ikke si at det er den mest frustrerende perioden jeg har hatt i karrieren.  Etter finalen i Champions League vil jeg si det var det mest fantastiske jeg har opplevd.

- Jerzy har ikke gjort det dårlig, sier Rafael Benitez.  – Han har holdt buret rent i en kamp og sluppet inn et straffespark som ikke var.  Han er en keeper med erfaring og du kunne se etter finalen i Champions League at han hadde mer selvtillit.  Jeg lover at jeg ikke har tenkt på hvem jeg vil velge av Reina og Dudek, jeg vil kun tenke på det senere i uka.