Juniorcupen avgjøres i kveld

Liverpool spiller den andre finalekampen i juniorcupen borte mot Manchester City i kveld, og har en tremålsledelse å gå på. Xabi Alonso håper på finale.

Liverpools juniorlag reiser til Manchester for å forsvare en 3-0 ledelse i den andre finalen i FA Youth Cup på City of Manchester Stadium i kveld. Klarer de den oppgaven vil det bare være andre gang i klubbens historie at Liverpool vinner den nasjonale juniorcupen. Sist det skjedde var for ti år siden, med karer som Jamie Carragher og Michael Owen på laget.

Trass i en god ledelse etter den første kampen på Anfield, er det imidlertid ingen i Liverpool-leiren som tar noe for gitt. Trenerne John Owens og Steve Heighway har påpekt at spillerne ikke må tro at jobben er gjort og at trofeet allerede er deres.

- Manchester City hadde også sine sjanser i den første kampen, selv om vi nok hadde de største. Mange av sjansene ble ikke utnyttet, men vi er fornøyd med å ha gjort tre mål og holdt nullen. Det er en god begynnelse, men en skal ikke lenger enn et år tilbake for å finne at vårt eget førstelag lå under 3-0 ved halvtid i en finale, og likevel vant. Manchester City er bare 90 minutter unna å gjøre det samme, så vi må bruke sunn fornuft når vi går til verket i kveld, påpeker Owens.

- Vi må ikke bli overmodige. Vi må skjønne at vi leder 3-0 på grunn av hardt arbeid i den første kampen. City vil nok angripe fra start av for å få et tidlig mål, og dermed skape nerver i vårt lag, legger han til.

- Sesongen sett under ett har vist at vi har et jevnt lag, som kan sine saker både i åpent spill og på dødballsituasjoner. Cornere og frispark har vist seg å være gode muligheter for oss. I tillegg til målene vi gjorde i den første kampen hadde Adam Hammill, Paul Barratt og Paul Anderson gode muligheter til å score. Anderson er en klassespiller å ha på vingen. Han leverer gode innlegg, og kommer også inn i feltet selv. Han stresser ikke, og har mange strenger å spille på.

Adam Hammill sliter med en liten lårskade, men de røde har godt håp om at han er i stand til å spille i kveld.

Liverpools tropp til kveldens finale:  Roberts, Darby, Threlfall, Antwi, Hobbs, Barratt, Flynn, Barnett, Anderson, Lindfield, Hammill, Roque, Mimms, Spearing, Ryan, Burns, Nardiello, Parsonage, Frayne.

Kampen blir for øvrig vist "live" på Sky Sports 3, med avspark klokken 20.45 norsk tid.

Alonso håper på finale
Xabi Alonso har lyst til å avslutte sesongen med å feire seier i FA-cupen på Millennium Stadium i Cardiff. Da må Chelsea slås i morgen, noe ikke spanjolen tar for gitt. Han innrømmer at mye hardt arbeid gjenstår før man eventuelt kan heve noe trofé over hodet.

- Vi ønsker alltid å vinne sølvtøy i Liverpool, og når vi er så nær en finale som nå satser vi på å vinne FA-cupen. Det er vårt viktigste mål nå, og vi er virkelig motiverte for oppgaven, uttaler midtbane-eleganten til liverpoolfc.tv.

- Vi var virkelig skuffet over innsatsen vår i FA-cupen i fjor, og i år gikk vi løs på denne turneringen med krum hals. Jeg tror vi alle forstår hva FA-cupen betyr, og det har vi vist fra første kamp. Vi vet vi står foran en uhyre viktig kamp i morgen. Det er bare en kamp, og slår vi Chelsea vil vi være i finalen.

- Vi kjenner godt til Chelsea, og de kjenner godt til oss. De fleste kampene mot dem har vært jevne. Det pleier å være tette og harde bataljer.

Alonso husker ennå med gru at Frank Lampard brakk beinet hans i en av disse kampene, noe som gjorde at spanjolen mistet ligacupfinalen mot nettopp Chelsea. I tillegg måtte Alonso stå over Champions League semifinalen på Anfield mot samme lag, fordi Eidur Gudjohnsen filmet slik at spanjolen fikk gult kort i den første semifinalen.

- Mine tidligere erfaringer fra møter med Chelsea gjør meg bare enda mer oppsatt på å vinne denne kampen. For meg er det motivasjon nok i seg selv. Klarer vi å slå dem i morgen, vil det gi alle et stort løft foran en finale.