Juniorene klare for kvart'n

Liverpools juniorlag er klare for kvartfinalen i den nasjonale juniorcupen, etter å ha beseiret Burnley med solide 3-0 på Turf Moor i kveld.

En god andreomgang sørget for at Liverpool vant en fortjent seier over Burnley i 5.runde i FA Youth Cup på Turf Moor i kveld. Vingen Paul Anderson var den store spilleren, da to scoringer av innbytter Craig Lindfield, samt ett mål av Michael Nardiello, sørget for en komfortabel 3-0 seier. Dermed er det duket for kvartfinale på Anfield, der Carlisle er motstander. Kvartfinalen må være unnagjort innen 18.februar.

Liverpool i hvitt skapte den første målsjansen på iskalde Turf Moor i kveld, da Michael Nardiello kom til med et langskudd som gikk over tverrliggeren. Venstreback Robbie Threlfall var også frempå med et tidlig forsøk fra distanse etter et raid, men hans skudd led samme skjebne.

Liverpool hadde dermed slått an tonen, og fortsatte som det førende laget. Etter 20 minutter vant Paul Anderson en corner på høyresiden, og Threlfall var igjen nære med en heading som gikk utenfor. Venstrebacken var på hugget også på defensiven, og fikk like etterpå stoppet en stor Burnley-sjanse.

Det stod 0-0 ved halvtid, men Liverpool gjorde et offensivt bytte i begnnelsen av andre omgang da Paul Barratt kom inn for Francis Smith. Bare noen minutter etterpå fikk de røde hull på byllen, da Paul Anderson brukte farten sin til runde backen på sin side. Innlegget satte Michael Nardiello i mål fra kloss hold. Da viste kampuret 56 minutter.

Burnley prøvde å komme tilbake, men Liverpool-keeper Dave Roberts holdt hjemmelaget på avstand med en god redning like etterpå. Innbytter Barratt var deretter nær ved å avgjøre for Liverpool, men etter å ha skjært inn fra venstresiden valgte han å passe i stedet for å avslutte når han selv var i bedre posisjon.

Etter 73 minutter entret Craig Lindfield banen, da han erstattet målscorer Nardiello, og med sin første touch på ballen var han nær ved å øke bortelagets ledelse. Headingen på et innlegg fra Adam Hammil (bildet) gikk imidlertid over. Men Lindfield var på hugget, og fant nettmaskene med to kjappe scoringer ikke lenge etterpå. Ved begge anledninger var Paul Anderson arkitekten bak scoringene. Den første kom etter 77 minutter, da Anderson igjen lurte backen på sin side. Lindfield fikk kranglet Andersons pasning over streken. Lindfields andre mål var en praktscoring med hodet, etter strålende forarbeid av Anderson. Sistnevnte imponerte stort, og ble kåret til banens beste spiller av liverpoolfc.tv.

Lagene:
Liverpool: Roberts, Darby, Threlfall, Hobbs, Antwi, Smith (Barratt), Anderson (Roque), Barnett, Nardiello (Lindfield), Flynn, Hammill. Ubrukte reserver: Mimms, Ryan.

Burnley: Mann, Henry, Casey, Smith, Overson, Blackler, Rodriguez (Akbar), Platt, Hanley, Turner (Underwood), Kay. Ubrukte reserver: Donlan, Stott, McDonald.