Kampen om andreplassen

Etter at fokuset den siste tiden har vært rettet mot FA-Cup og Champions League spiller de røde nå to viktige ligakamper. Kaptein Steven Gerrard bekreftes spilleklar til søndagen.

Etter noen dager med mye fokus på skader og etterdønningene etter det forsmedelige tapet mot Benfica, handler det nå kun om seks poeng på de to neste kampene. Både Manchester City og Charlton går på eget gress og er kampene som bør vinnes for å komme à jour med Manchester United i kampen om andreplassen.

Med seier i morgen vil vi ha samme poengsum som United – men ligge bak på målforskjell. Djevelen fra Old Trafford er i helgen opptatt med ligacupfinale.

Steven Gerrard i aksjon i VM finalen i TokyoRafael Benitez melder at Steven Gerrard er spilleklar igjen etter at han måtte starte på benken i Lisboa og vil trolig være tilbake på sentral midtbane. Vi forventer en offensiv oppstilling mot City, der Rafa tyr til to kantspillere, men dette avhenger også litt av hvordan formen til Luis Garcia vurderes. Spanjolen har enda ikke vært helt på topp etter skadeavbrekket. Steven kan derfor igjen bli brukt på høyre dersom. Signalene den siste tiden er imidlertid at Rafa helst vil nok gjerne bruke ham der han er best hvis alt ligger til rette for det. På venstrekanten har vi færre alternativer og det er ventet at Harry forsetter. Med Fowler ute, tror de fleste at Crouch og Morientes leder angrepet. Bakerst er som nevnt i går Daniel Agger penslet inn for sin andre kamp fra start. Dette fordi Carragher er suspendert.

Rafa skryter av City
Benitez benyttet gårsdagens pressebriefing på Melwood til å skryte av både Stuart Pearce og Manchester City. Manageren mener City er et lag som lett kan stelle i stand vanskeligheter i morgen.

- Jeg liker stilen deres. Jeg har stor respekt for manager Stuart Pearce og jobben han har gjort med laget. Jeg tror det vil bli en underholdene kamp for supporterne. City liker å angripe. De har gode spisser og kantspillere. I Joey Barton har de også en klassespiller. Rafa understreker at spillerne hans er revansjesugne etter nederlaget i Europa. – Vi vet det var et dårlig resultat mot Benfica. Ikke spilte vi spesielt bra heller. Spillerne er ute etter å slå tilbake mot City.

Manager bekrefter det som tidligere har blitt sagt vedrørende Robbie Fowler. En muntlig avtale mellom klubbene gjør at spissen ikke kan brukes i oppgjøret.

Manchester City har bare vunnet én av åtte kamper i Premier League på Anfield. Dersom Liverpool vinner i morgen vil de ta sin første ”dobbel” over de lyseblå siden 1989/90.

Juniorlaget spiller i dag mot Wolves på Akademiet. Laget ligger på 4. plass i ligaen. Mange av spillerne som ble brukt i kvartfinalen mot Carlisle i FA Youth Cup vil være i aksjon.