Kampsted fastsettes i løpet av 24 timer

Israelerne skuffet over UEFAs avgjørelse om å flytte Maccabi Haifa-Liverpool ut av Israel. Tysker dømmer hjemmekampen.

Bortekampen mot Maccabi Haifa i 3.kvalifiseringsrunde for Champions League ble i går flyttet til et annet medlemsland i UEFA grunnet Israels væpnede konflikten med Hizbollah. Det israelske fotballforbundet er skuffet, men ikke overrasket over avgjørelsen.
- Ingen av oss er overrasket over UEFAs avgjørelse, sier Avi Luzon, viseformann i det israelske forbundet.
- Det er veldig smertefullt for oss, men når man ser bilder fra Israel er det vanskelig ikke å vli redd. Selv om vi er svært skuffet, forstår vi UEFAs avgjørelse og at klubbene er redd for å spille i Israel. Vi får bare håpe at klubbene vårer avanserer til neste runde og at kampene nord i landet har sluttet til da.

Kampsted bekreftes i løpet av 24 timer
Maccabi Haifa-manager Itamar Chizek uttaler til den israelske avisen Ha’aretz at kampsted vil bli bestemt i løpet av 24 timer.
- Under de nåværende omstendighetne kan en forstå UEFAs avgjørelse. Likevel håpte vi at det var rom for å omgjøre avgjørelsen hvis det skulle bli en endring til det positve i sikkerhetssituasjonen. Uheldigvis gikk det ikke slik, og vi vil bestemme oss i løpet av 24 timer for alternativt spillested.

Stark dømmer
Tyskeren Wolfgang Stark skal dømme morgendagens Champions League-kvalifiseringskamp mot Maccabi Haifa på Anfield. Samme mann hadde også ansvaret for 3.kvalikrunde på Anfield i fjor. Da tapte de røde 0-1 mot CSKA Sofia. Det vil bli 36-åringens fjerde kamp med Liverpool involvert. I tillegg til fjorårets kamp var han i aksjon for fire år siden da Vitesse Arnhem (H) ble beseiret 1-0 i UEFA-cupen og i 1-0-seieren mot Deportivo La Coruña (B) i Champions League 2004/05.