Kewell ber om godt vær

Harry Kewell sier unnskyld til dommer Markus Merk, og ber FIFA om godt vær. Australieren sliter fortsatt med lyskeskaden. Xabi Alonso hyllet som banens beste mot Tunisia.

Harry Kewell trente ikke med Australias VM-tropp i går. Liverpool-spilleren befinner seg midt i en disiplinærsak, der FIFA truer med å utestenge han til neste VM-kamp mot Kroatia på grunn av kommentarer han kom med til dommer Markus Merk etter oppgjøret mot Brasil. Dette skal imidlertid ikke være årsaken til at Kewell uteble fra gårsdagens trening. Flankespilleren skal nemlig ha fått føling med lyskeskaden sin igjen, og skal ha fått intensiv behandling for denne på spillerhotellet.

- Harry har fått føling med lyskeskaden sin igjen, og vi følte at det ikke var noe poeng at han møtte til trening uten å kunne delta. Han oppholdt seg på hotellet, der han fikk behandling for skaden før han gjennomførte en treningsøkt i svømmebassenget, opplyser assistenttrener Graham Arnold om Kewells helsetilstand.

Arnold bekrefter ellers at Australias ledelse studerer DVD-opptak av kampen mot Brasil, og hendelsen med Merk etter kampen, for å se om de kan finne noe som støtter sin spillers sak. Gestikuleringen og kjeftbruken til Kewell mot dommeren vil trolig føre til at han blir suspendert til kampen mot Kroatia uansett. Kewell skal imidlertid være villig til å be Merk om unnskyldning for hendelsen.

- Opptrinnet etter kampen var meget uheldig, og burde ikke ha skjedd. Harry angrer på det han gjorde, og ønsker å be om unnskyldning til dommeren, uttaler John O’Neill i det australske fotballforbundet.

- Det var en meget intens og følelsesladet kamp vi hadde mot Brasil. Sinnene ble satt i kok både hos spillere og dommere. Men når sluttsignalet lød, burde det ha satt en stopper også for kjeftbruken. Kewell er en spiller som ikke har for vane å gjøre slikt som dette. Han har aldri blitt beskyldt for slike ting før, legger han til.

- Det bekymrer oss at Kewell kanskje må stå over mot Kroatia på grunn av denne episoden med Merk. Jeg antar at han var litt frustrert over noen av dommerens avgjørelser, sier assistent-trener Arnold.

Kewell har frem til i ettermiddag til å levere sin versjon av episoden med Merk til FIFAs disiplinærkomite. Australia skal forberede en rapport til FIFA i så måte.

Alonso ble Man of the Match
Xabi Alonso ble kåret til banens beste spiller av FIFA’s Technical Study Group etter den gode innsatsen for Spania i 3-1 seieren over Tunisia i VM i går kveld. Også den spanske storavisen Marca hadde Liverpool-spilleren som kampens beste spiller.

Cissés far anbefaler Afrika-opphold
Djibril Cissés far, Mangue Cissé, anbefaler sønnen å dra til Afrika for at benbruddet skal heles raskere. Cissé senior har tro på tradisjonell afrikansk medisin, og alternative behandlingsmåter.

- Jeg mener Djibril bør oppsøke sine røtter for å komme raskt tilbake på fotballbanen. I Afrika vil han få ro i sjelen. Vi er afrikanere, og det er ting som bare vi vet, uttaler Mangue Cissé til et nyhetsbyrå i Senegal.

Cissé er opprinnelig fra Elfenbenskysten, og alternativ medisin er dypt rotfestet i den vest-afrikanske kulturen.