Kewell blir ikke suspendert

Harry Kewell blir ikke suspendert for sine utbrudd mot den tyske dommeren Markus Merk, og kan dermed spille mot Kroatia på torsdag, melder australske medier.

Harry Kewell skal ha blitt frikjent av FIFA etter hans utbrudd mot dommeren etter tapet for Brasil på søndag, og kan nå spille for Australia i den helt avgjørende siste gruppespillkampen i VM, mot Kroatia på torsdag. Det er den australske avisen The Daily Telegraph som melder dette.

Det var opprinnelig ikke ventet at FIFA ville komme med noen endelig kjennelse i denne disiplinærsaken før i morgen formiddag, men det ser ut til at saken har blitt prioritert høyt grunnet all medieoppmerksomheten den har fått.

En representant for det australske fotballforbundet skal ha opplyst at grunnen til at FIFA ikke forfølger saken ytterligere delvis skal skyldes ”motstridende forklaringer fra dommertrioen om hva som egentlig skjedde”.

Dette blir langt på vei bekreftet av FIFAs kommunikasjonsdirektør Markus Siegler, som sa følgende på en mediebriefing i Berlin i dag: ” Når det gjelder spilleren fra Australia, Harry Kewell, så har FIFAs disiplinærkomité bestemt å henlegge saken på grunn av sprik i dommerens forklaring.”

Siegler ønsket ikke å utdype ytterligere hva dette spriket bestod i, men det spekuleres i om det skal herske usikkerhet om hvorvidt Merk har forstått eksakt hva Kewell har sagt til han. FIFA kan også ha tatt i betraktning at det ville ha blitt problematisk å straffe australieren ettersom Merk ikke delte ut noe gult eller rødt kort til spilleren, noe han hadde full anledning til selv om han hadde blåst for kampslutt.

Australia og Kewell trenger som kjent minst et uavgjort resultat mot Kroatia på torsdag for å gå videre til cupspillet i VM.