Kewell er flau

Harry Kewell skjemmes over ineffektivt angrepsspill. - Vi må skylde på oss selv, i stedet for å fokusere på feilen dommeren gjorde, mener han. Gerrard og Garcia usikre til Wigan-kampen.

Harry Kewell gremmes over Liverpools tap mot Charlton i går kveld.

- Vi burde skjemmes, alle som en, sier han til Liverpool Echo.

Australieren nekter å bruke det feildømte straffesparket som unnskyldning for tapet. Liverpool har nå kastet bort en av de to viktige kampene de hadde til gode på sine argeste motstandere, og Kewell er bekymret fordi scoringene har uteblitt den siste tiden. Han mener at angrepsspillerne må ta ansvar for dette, og begynne å levere varene.

- Vår dominans i de første 40 minuttene i går var ikke verdt noe, ettersom vi ikke klarte å score mål. Vi ser ut til å ha gjort dette ofte i det siste, dominert kamper uten å sette sjansene. Manageren har poengtert flere ganger at vi må begynne å score på sjansene, og som angrepsspiller må jeg bare ta ansvar og akseptere at jeg er skyld i at vi ikke har gjort flere mål, sier han.

- De eneste personene som kan gjøre målene er de som manageren velger å sende på banen i angrep. Vi må ta en god titt på oss selv, og skjerpe oss, legger han til.

I de fire siste ligakampene, mot Manchester United, Birmingham, Chelsea og Charlton, har Liverpool startet kampen klart bedre enn sine motstandere, uten at det har gitt mer enn ett poeng til sammen til slutt. Kewell mener nå at hver enkelt spiller må evaluere nøye hva han bidrar med, i stedet for å skylde på uflaks og urettferdige dommeravgjørelser som har gått mot de røde.

- Ja, dommeren i går tok en avgjørelse som alle så var feil. Slik det hele endte, forærte han Charlton poengene. Men man må klare å overse slike ting når det skjer, og komme deg videre i kampen. Vi vet hva vi er kapable til, og hva vi skulle ha gjort når noe slikt skjedde, så vi kan bare skjemmes over vår respons på dette i går kveld.

- Vi må klare å bevare fatningen. Manageren har fortalt oss at vi bare har oss selv å skylde på for tapet, og nå må vi snu på flisa rent mentalt før Wigan-kampen. Vi spiller fortsatt god fotball i kampene, men vi har ikke marginene og dommeravgjørelsene på vår side. Av og til sovner vi også hen, og lar det andre laget score selv om de bare produserer ett angrep. Dette er et lagspill, og nå må vi se på hva vi kan gjøre for å få ting til å fungere igjen.

- Når du roter deg inn i en slik negativ kamprekke, blir neste kamp dobbelt så vanskelig, avslutter australieren.

Liverpool møter som kjent Wigan på lørdag, og Liverpool Echo skriver at det er høyst usikkert om Steven Gerrard blir klar av sin kneskade til denne kampen. Luis Garcia skal ha gjennomført en lett treningsøkt i går, men ble altså ikke risikert på The Valley, også det på grunn av kneproblemer.