Kewell glad for supporternes støtte

Fansens støtte har gitt Kewell mer selvtillit. Australieren gir ikke opp ligagullet. Liverpool v Tottenhamp på Canal+ Sport. Endring i akademi-systemet. Vimpler stjålet fra LFC Museum. Cameron Jerome linket.

Harry Kewell sier til Liverpoolfc.tv at han er svært glad for all støtten han har fått fra supporterne i løpet av jule- og nyttårskampene. Australieren forstår frustrasjonene mange følte som følge av skadene de siste sesongene, men etter å ha startet fire kamper på åtte dager tror den tidligere Leeds-spilleren at de mørke dagene i behandlingsrommet nå er over.
- Jeg er henrykt over å spille igjen, så jeg kan konsentrere meg om fotballen. Jeg trives med fotballen igjen, noe som er hovedsaken. Jeg skylder manageren mye for måten han støttet meg på mens andre kritiserte meg. Liverpool-fansen har kanskje vært de mest frustrerte og jeg ønsker å gi dem noe tilbake. Nå er det stort å høre at de støtter meg. Det er bra å spille igjen uten smerte. Jeg føler meg komfortabel og jeg spiller ved siden av noen fantastiske spillere.

Kewell er noe skuffet over kun ett poeng mot Bolton, men berømmer laget for å ha evnen til å komme tilbake to ganger etter å ha ligget under i målprotokollen.
- Vi er fornøyde med hvordan vi kom tilbake, men skuffende at vi ikke vant kampen. Vi presset til siste slutt, men de hadde en slagplan og det var vanskelig. Banen var ikke den beste å spille på heller, men vi forsøkte. Det har vært en hektisk jul, så det er tilfredstillende å få uavgjort til slutt, etter at vi kom under sent i kampen. Vi kjempet bra. Sjefen forberedte oss på det, og det var skuffende at vi ikke klarte å ta ledelsen. Dersom vi hadde klart det, ville det blitt en annen historie. Vi har også vist at at vi kan komme tilbake, når vi ligger under. Ikke bare én gang, men to ganger.

Chelsea ligger hele 17 poeng foran Liverpool, men Kewell har likevel ikke gitt opp kampen om ligagullet.
- Rare ting kan skje. Så lenge vi fortsetter å ta poeng, så vet man aldri. Vi må ikke gi opp.

Ny tv-kamp
Canal+ bekrefter at Liverpool-Tottenham sendes direkte på Canal+ Sport lørdag 14.januar. Avspark kl. 16.00. Dermed er 11 av de neste 12 ligakampene med Liverpool involvert satt opp for tv-sending. Kun hjemmekampen mot Birmingham 31.januar står uten tv-overføring på skandinaviske/britiske kanaler i denne perioden.

Endring i akademi-systemet
”This is Anfield – Matchday Programme” melder at FA Premier Academy U18 League neste sesong vil bli en ren U18-liga. De to siste sesongene har det vært tillatt å benytte inntil fire U19-spillere, tre utespillere og én keeper, i 16-mannstroppene til kampene. Dette betyr at 2.års juniorene Paul Barratt, James Frayne, Adam Hammill, Jordan Holmes og Francis Smith ikke er spilleberettigede for U18 i 2006/07. En avgjørelse om fremtiden deres vil bli tatt tidlig i 2006, sammen med siste års juniorene Paul Lancaster, Conal Platt og Calum Woods. Francis Smith skal, som tidligere nevnt, være aktuell for en overgang til skotske Hearts.

Vimpler stjålet fra LFC Museum
mellom kl. 10 og 11 27. desember ble LFC Museum utsatt for et tyveri, melder Liverpoolfc.tv. Åtte vimpler som Steven Gerrard mottok fra motstanderlagene før hver Champions League-kamp forrige sesong, inkludert den fra finalen, er stjålet. Alle åtte er lett gjenkjennlige, og både dato og kampen er inngravert, mens det på baksiden er en unik kode med uslettlig blekk. Det er utlovet en dusør hvis man kan komme med opplysninger som fører til at vimplene vender hjem igjen.

Jerome linket
19-årige Cameron Jerome har nettet 13 ganger for Cardiff denne sesongen og har opptredener for England U21. De røde skal visstnok verdsette spilleren til £1,5M og et eventuelt bud på rundt £2M vil trolig bli veldig vanskelig for waliserne å avvise. Cardiff har nemlig en gjeld på rundt £30M.