Kewell: - Jeg mistet selvbeherskelsen

Harry Kewell innrømmer at han mistet selvbeherskelsen da han skjelte ut den tyske dommeren Markus Merk etter noter. Nå håper han i det lengste å unngå suspensjon.

Harry Kewell forklarer i dag sin utblåsning mot den tyske dommeren Markus Merk med at han ble varm i toppen og mistet selvbeherskelsen. Liverpool-spillerens videre skjebne i mesterskapet hviler nå i hendene på FIFA og deres etterforskning i saken. Kewells verbale utblåsning og pekefinger kom etter at dommer Merk i manges øyne dømte i fordel av Brasil i store deler av søndagens kamp mot Australia.

- Jeg var varm i toppen, og mistet selvbeherskelsen. Det er slike ting som skjer, sier Kewell selv til Nine Network, selskapet han har en medieavtale med under VM.

- Det er første gang jeg har gjort noe slikt som dette. Det var en stor, stor kamp for oss, og sinnet tok overhånd for meg, legger Kewell til.

FIFA kommer trolig til å avgjøre Kewells skjebne i morgen tidlig, etter at disiplinærkomiteen har vurdert både Merks rapport og Kewells side av historien. De australske laglederne har i dag levert sin skrevne forklaring.

- Jeg vet ikke hva som vil skje videre. Alt avhenger av FIFA. Det er opp til dem, erkjenner Kewell selv.

- De bør kjenne til at jeg ikke har gjort slikt som dette før, og at jeg er en spiller som kun ønsker å ha det artig på fotballbanen.

Australias fotballpresident John O’Neill gjentar at dette var en uheldig episode, men han håper samtidig at omstendighetene blir tatt i betraktning av FIFA.

- Dette var en stor kamp for oss, og da er risikoen for at følelsene tar overhånd større. Sinnene blir ofte satt i kok under slike omstendigheter, og dermed kan man få uakseptabel adferd. Vi ber om at disiplinærkomiteen ikke vurderer dette alt for strengt. Vi har en viktig kamp mot Kroatia, og vi trenger Harry Kewell i den. Vi vil bli veldig skuffet dersom han blir suspendert av FIFA.