Kewell kan miste skjebnekamp

Harry Kewell står i fare for å misten den siste kampen i gruppespillet, mot Kroatia, etter at dommer Markus Merk har rapportert australieren for fornærmende språkbruk.

TV-seere kunne se at Harry Kewell rett etter kampslutt i oppgjøret mot Brasil oppsøkte dommer Markus Merk, og var tydelig misfornøyd med prestasjonene til den profilerte tyske toppdommeren.  Harry avfeide imidlertid konfrontasjonen i etterkant med å si:  - Det var noe som skjedde i kampens hete.  Du er frustrert, du har tapt en kamp, og alle dommere tåler det.

- Jeg mener at det er en del av spillet.  Han vet at det ikke var vondt ment.  Det var en vanskelig kamp å dømme og han gjorde en god jobb.

Markus Merk har imidlertid tydeligvis ikke tålt alt som Harry sa til ham, siden FIFA via Markus Siegler bekrefter at hendelsen er blitt rapportert:  - Fifa har startet en disiplinærsak mot Harry Kewell.  Ifølge dommerens rapport har han fornærmet dommeren flere ganger.

Hvis Kewell ønsker å svare for seg må han gjøre det innen i morgen.  Han står nå i fare for å bli suspendert til skjebnekampen mot Kroatia, hvor det blir endelig avgjort hvem av disse lagene som følger Brasil til 1/8 finalen, selv om Japan fortsatt har en teoritisk mulighet.  FIFA vil ta sin avgjørelse før de siste gruppespillkampene i gruppe F spilles.