Kewell kåret til banens beste

Harry Kewell ble kåret til banens beste spiller av FIFA, etter å ha gjort sitt livs viktigste mål. Nå krones han til King Harry av Australias statsminister.

Harry Kewell ble kåret til banens beste spiller av FIFAs tekniske panel etter gårsdagens kamp mot Kroatia, der han satte inn det viktige 2-2 målet som sendte Australia videre i VM. Kewell selv beskriver nettkjenningen som sitt livs scoring. Scoringen er nemlig historisk, fordi den sendte Socceroos videre til cupspillet i et VM-sluttspill for aller første gang.

- Dette er den viktigste scoringen i min karriere så langt, uttaler Kewell til den australske avisen The Daily Telegraph.

- Vi gir aldri opp, og hadde ikke jeg gjort mål der ville noen andre ha gjort det for oss før sluttsignalet lød, legger han til.

Nå belager Liverpool-spilleren seg på et møte med Italia i 1/8-finalen.

- Italia vil være en perfekt motstander for oss. Mange eksperter spådde at vi ikke ville gå videre fra gruppespillet, og jeg må innrømme at vi klarte det i ellevte time. Jeg tror Italia-kampen vil bli spilt i et høyt tempo, og jeg håper det blir mange mål.

Dedikerer scoringen til Cissé
Det var ellers en fin gest av Kewell å dedikere sitt livs viktigste scoring til sin gode venn, ulykkesfuglen Djibril Cissé, som brakk benet like før mesterskapet startet og dermed mistet VM-sluttspillet for sitt Frankrike.

- Det var fantastisk for meg å gjøre dette målet, men jeg ønsker å dedikere scoringen til min venn Djibril, som skulle ha deltatt i VM, men som brakk foten. Jeg ønsker han god bedring, og håper han kommer raskt på fote igjen. Jeg føler virkelig med han, fordi han er en nær venn av meg. Scoringen min var for han, siteres Kewell i The Sydney Morning Herald.

- Jeg gjør også en del mål med høyrefoten. Jeg har fått to år med trening på høyrefoten, ettersom jeg har slitt med skader i venstrebinet, uttalte en munter Liverpool-spiller etter kampen.

- Men det var ikke bare mitt mål, det var hele lagets mål. Vi gir aldri opp, avsluttet han.

Hyllest fra statsministeren
Australias statsminister, John Howard, har etter scoringen i går kveld kronet Harry Kewell til ”King Harry”.

- Det var en utrolig fotballkamp, der vi fikk den verst tenkelige start. Harry Kewell vil være kong Harry for oss alle nå, etter en fantastisk kamp, uttalte statsministeren til Nine Network.