Kewell på kollisjonskurs med Hiddink

Australske medier rapporterer at Harry Kewell ikke akter å føye seg etter landslagsledelsens medieforbud under VM. Morientes nekter å gi opp Liverpool-karrieren. Meijers siste sesong.

Harry Kewell er på kollisjonskurs med Australias landslagssjef Guus Hiddink, ettersom han har gitt uttrykk for at han akter å holde allerede inngåtte media-avtaler trass i at nederlenderen har lagt ned forbud mot private medieavtaler for sine spillere under VM.

Hiddink har gitt de australske spillerne klar beskjed om at han ikke ønsker at noen av dem er involvert i kommersielle media-arrangementer under turneringen i Tyskland i sommer, og det australske fotballforbundet har bebudet at de ikke akter å gjøre noen unntak for enkeltspillere i denne saken. Kewell har imidlertid i følge rapporter fra Australia indikert at han ikke akter å rette seg etter dette kravet.

Liverpool-spilleren har en langsiktig avtale med Nine Network, som vil sikre vingen flere hundre tusen dollar i løpet av VM. Dette er en avtale Kewell har hatt helt siden 1998, og som innebærer at han gir intervjuer til sin avtalepartner tre ganger i uken om Nine Network krever det. Midtbanespilleren skal ikke ha til hensikt å bryte avtalen under VM, noe som kan medføre at også andre australske spillere ikke vil akseptere Hiddinks forbud.

Morientes gir ikke opp Liverpool
Fernando Morientes insisterer nok en gang på at han har mye å tilby Liverpool FC. Media har spekulert i at Nando vil være blant spillerne som forsvinner fra Anfield i sommer, men det vil ikke spanjolen høre snakk om.

- Jeg har ikke trukket meg fra en eneste ufordring i min karriere, og jeg har mye å tilby denne klubben. Jeg vet jeg ikke har vist meg fra min beste side så ofte som jeg skulle ha likt. Men det vil komme, uttaler han til LFC Magazine.

- Det betyr ingenting hva jeg har oppnådd tidligere i min karriere. Det er irrelevant. Du må alltid bevise at du fortjener en plass på laget. Jeg har en fireårskontrakt her, og jeg vil jobbe like hardt i det siste året av kontrakten min som jeg gjorde i det første. Jeg har opplevd folk som har jobbet hardt når kontrakter skulle fornyes, men som har slappet av når ny kontrakt har blitt sikret. Det skjer ikke i denne klubben, da manageren ikke ville tolerere det, legger han til.

- Uansett lengde på kontrakten bør du hele tiden gi alt for å bevise at du kan tilføre laget noe. Det har hele tiden vært min filosofi. Det har tatt meg lenger tid enn forventet å venne meg til det fysiske spillet i engelsk fotball. Du får ikke mye tid med ballen her før noen er over deg og sparker deg på hælene. Det er veldig ulikt fotballen jeg har vært vant med tidligere, men nå mener jeg at jeg har blitt vant til dette, og jeg liker å spille her. Jeg kommer ikke til å trekke meg fra denne utfordringen jeg står foran her i Liverpool.

Meijer legger støvlene på hylla
En tidligere kult-helt på The Kop, Erik Meijer, har bedyret at han akter å legge fotballstøvlene på hylla etter denne sesongen. Nederlenderen, som i sin tid ble hentet til Anfield av Gerard Houllier, fikk ikke mange kampene for Liverpool, men ble mektig populær på grunn av sin oppofrende spillestil.