Kewell starter på benken

Alt tyder på at Harry Kewell må finne seg i å starte på benken når Australia spiller sin første kamp i VM, mot Japan i ettermiddag.

Harry Kewell ser ut til å starte på benken når Australia møter Japan i sin første VM-kamp på 32 år i ettermiddag. Manager Gus Hiddink har nemlig antydet at han ikke kommer til å risikere Liverpool-vingen fra start av i dagens kamp, etter lyskeproblemene han har slitt med i ukene etter FA-cupfinalen.

Hiddink håper imidlertid at Kewell kan gjøre seg bemerket med et innhopp fra benken, og det er således store sjanser for at vi får se vingen i aksjon i løpet av kampen på Fritz Walter Stadion i Kaiserslautern. Mile Sterjovski er trolig mannen som tar Kewells plass i startoppstillingen.

Australia har altså ikke deltatt i noe VM siden 1974, og de har aldri vunnet en kamp eller gjort et mål i verdens mest prestisjefylte fotballturnering. Kanskje skjer det mot Japan i dag?

Japans trener, den brasilianske legenden Zico, trekker i alle fall fram Harry Kewell som mannen som hans lag må se opp for.

- Kewell kan forandre en kamp i løpet av ett trekk. Han kan gjøre et mål så fort han kommer på banen. Men vi har klart å markere og stoppe spesielle spillere før, uttalte Zico på gårsdagens pressekonferanse.