Kiev er israelernes alternativ

Liverpools returkamp mot Maccabi Haifa ser nå ut til å bli spilt i Ukraina. Dynamo Kiev har i alle fall sagt ja til å ta på seg arrangementet, etter forespørsel fra israelerne.

Maccabi Haifa skal ha tatt kontakt med ukrainske Dynamo Kiev, med forespørsel om de vil arrangere deres ”hjemmekamp” mot Liverpool i Champions League-kvaliken. UEFA tar som kjent en endelig avgjørelse i denne saken på mandag.

The Times skriver at Dynamo har sagt ja til israelernes forespørsel, og dermed er det mye som taler for at Liverpool spiller returen i Ukraina og ikke i krigsherjede Israel.

Lobanovsky Stadium i Kiev har en kapasitet på 16 900 tilskuere, og selv om stadion kan synes liten for formålet, er det sannsynlig at Anfield-klubben godkjenner dette som spillested.

- Jeg har blitt kontaktet både av representanter for Maccabi Haifa og den israelske ambasadøren i Ukraina, og spurt om det er mulig å spille kampen i Kiev, siteres Dynamo-president Igor Surkis.

- Jeg har gitt en foreløpig tillatelse til dette, og sagt at vi kan garantere for sikkerheten i forbindelse med kampen. Det ukrainske fotballforbundet er allerede informert, og nå er det opp til UEFA å ta den endelige avgjørelsen, legger han til.