Kirkland har signert for Wigan

Det er nå bekreftet at Chris Kirkland har signert den bebudede kontrakten med Wigan. Som tidligere antatt dreier det seg om en låneavtale for 6 måneder.

Både Sky Sports News og Wigan Athletic selv bekrefter nå at Chris Kirkland har skrevet under en seks måneders låneavtale med Lancashire-klubben. Avtalen kan bli gjort permanent når låneperioden er over 1.januar, men dette skal avhenge av hvordan situasjonen utvikler seg for den skadeforfulgte keeperen på JJB Stadium.

Wigan anser 25-åringen med ungdomslandskamper for England som en av øyrikets beste målvakter, og manager Paul Jewell er da også full av lovord om sin nyervervelse.

- Chris er en keeper av topp kvalitet, og han er en ruvende sisteskanse som tar kommandoen i feltet sitt. Dette kombinerer han med sin gode evne til å stoppe skudd. I en alder av 25 år har han ennå ikke nådd toppen av sin karriere som keeper, og jeg tror han har potensiale til å få en stor karriere. Jeg håper det blir her i Wigan, men vi får vente og se.

- Chris er den andre engelske landslagsspilleren vi har signert i løpet av få dager, noe som viser hvor langt vi har nådd i denne klubben. Dette er fantastiske nyheter for Wigan Athletic, og sender ut de rette signalene. Jeg er henrykt over å ha klart og få tak i en slik kvalitetskeeper. Du må ha minst tre gode keepere i en Premier League-tropp. Det fikk vi erfare sist sesong. Jeg er sikker på at Chris vil bidra sterkt for oss i sesongen som kommer.

Kirkland selv er også henrykt over å få en ny sjanse til å vise seg frem i Premier League.

- Jeg er meget glad over å slutte meg til en ambisiøs klubb som Wigan. Det de oppnådde sist sesong var utmerket, og de overrasket alle. De har en utmerket stab, og har også to gode keepere som jeg må konkurrere med. Jeg ser fram til å samarbeide med dem begge, og med keepertrener Gary Walsh, sier Kirkland til Wigans offisielle nettsted.

Kirkland startet karrieren i Coventry, og kom til Liverpool for £6M som 20 åring i 2001. Han har spilt 45 kamper for de røde. Sist sesong var han lånt ut til West Bromwich Albion.

- Jeg ser nå frem til å spille for Wigan. Premier League er hvor alle ønsker å spille, og jeg er klar for å kjempe om en plass på laget. Det er frustrerende å ha vært så mye skadet som jeg har, så nå håper jeg å ta igjen for tapt tid. Jeg håper å vise Wigan-fansen at jeg ennå kan gjøre meg bemerket på høyeste nivå.