Kirkland nærmere Wigan

Lokalpressen mener at Chris Kirland blir sommerens første signing for Paul Jewell. Manager i Premier League den siste som stiller seg bak kultfiguren Peter Crouch.

Ny låneavtale for keeper
Chris Kirland har i det siste blitt linket til en låneavtale for Wigan, og ifølge lokalavisen Wigan Evening Post er man nå muntlig enig med Liverpool om at 25-åringen spiller på JJB Stadium til neste sesong.  Avtalen skal skrives under når Rick Parry kommer tilbake fra ferie om noen dager. 

Sannsynligvis vil avtalen innebære en klausul om at Wigan kan sikre seg spilleren permanent etter neste sesong, for en avtalt sum.  Kirkland ventes å begynne fysisk trening med overraskelseslaget i Premier League allerede fra 19.juni.


Fra syndebukk til helt
Fem scoringer på syv landskamper har gjort at Peter Crouch er blitt forvandlet fra å være en spiller som ble pepet ut av Englands publikum til at han nå nærmest er landets redning med Wayne Rooney ute med skade.  Spillere som Joe Cole, Sol Campbell, Steven Gerrard, og Frank Lampard er dem som skryter den lange spissen opp i skyene.  Det gjør Shaun Wright-Phillips også, selv om sistnevnte med glimt i øyet mener at Crouchy har rappet ”robot-dansen” som han startet med da han scoret i et lokalderby mot Manchester United.  Nå er det dansebevegelsene til den hengslete Crouch som alle tilsynelatende snakker om, og som man håper skal bli en hit også i Tyskland de nærmeste ukene.

Martin Jol, manager hos Tottenham, er en av stadig flere som mener at Sven-Göran Eriksson bør bruke Peter Crouch fra start når VM starter.

- Jeg er en av dem som ville benyttet Peter Crouch, sier nederlenderen.  – Han er en bedre spiller enn folk tror.  Hvor ofte møter lag fra kontinentet spillere som ham?  Uruguay og Argentina kunne ikke håndtere ham i treningskamper nylig, og det er fordelen med den engelske fotballen.

- England har ballspillere som Gerrard, Lampard, Beckham og Carrick, men du har også tradisjonelle engelske ingredienser.  Hvorfor ikke bruke det?  En engelsk ingrediens er en stor spiller på topp med et stort hjerte, og en liten spiller ved siden av ham.

- Hvis du spiller mot Crouch, hva kan du gjøre?  Du kan ikke slå Crouch i den første duellen siden han er så høy, slik at du må vinne neste situasjon.  Du kan gå i duell med ham, men da gir du fra deg frispark og ønsker lag å gjøre det når England har en spiller som Beckham?

- Crouch vil bli farlig i Tyskland.  Han vil vinne dueller fra dødballer, innkast, selv utspill fra Peter Robinson.  Michael Owen vil løpe i rommet bak ham, og som er utrolig når han kan utnytte bakrom.  Selv om Rooney blir klar ville jeg spille med ham, Owen og Crouch.