Klare for Cardiff !

Liverpool vant den første FA-cupfinalen i Cardiff. Nå er de også klare for den siste, noe Gerrard, Benitez og Riise er jublende glade for. Jose Mourinho derimot, viste seg som en dårlig taper.

Ett mål i hver omgang av John Arne Riise og Luis Garcia var nok til å sende Liverpool til klubbens 13. FA-cupfinale. Og den finner sted lørdag 13.mai. La oss håpe 13 blir et lykketall for de røde denne sesongen!

Hvem av West Ham og Middlesbrough som blir Liverpools motstander i Cardiff avgjøres i morgen.

Etter den uhyre spennende semifinalen på Old Trafford var lagkaptein Steven Gerrard overlykkelig over lagånden hans lagkamerater utviste for å sikre seieren mot Chelsea. Men samtidig advarer han mot at seieren i dag ikke vil bety noe som helst om man ikke vinner finalen.

- Jobben er ikke gjort ennå. Vi har fortsatt en veldig viktig og vanskelig kamp å spille 13.mai, og nå må vi gjøre alt for å vinne denne cupen. Det blir en ny tøff kamp, men dersom vi spiller opp mot vårt beste så kan vi vinne finalen.

- Jeg syntes vi fortjente seieren over Chelsea. Vi var det beste laget i første omgang. Ja, jeg synes faktisk vi var det beste laget hele den første timen. Så ble vi satt under press, og det var noe vi forventet fra et klasselag som Chelsea. Det var skuffende at vi slapp inn den scoringen, fordi det gjorde jobben enda hardere. Men vi holdt ut.

- Vi kjente det i beina alle sammen mot slutten og på overtid, men Carra drev oss videre og skreik at vi måtte holde sammen. Vi jobbet veldig hardt som lag mot en veldig sterk motstander, og vi fortjente seieren i dag.

- En seier for supporterne
Rafael Benitez roste innsatsen til sine spillere etter seieren over Chelsea, og dedikerte seieren til Liverpools fantastiske supportere.

- Jeg må rose spillere, og dele seieren med supporterne. Denne seieren var for dem. Våre supportere er fantastiske, og støttet oss hele kampen. Vi kontrollerte begivenhetene i en time mot et godt lag med gode spillere, men vi har også gode spillere, og til slutt var det vi som gikk videre til finalen.

- Mine spillere har gjort en fantastisk jobb, og vist folk at vi kan slå Chelsea. Besluttsomheten til mine spillere var enestående, og for meg var akkurat det nøkkelen til seieren. Vi hadde en plan for hvordan vi skulle stoppe dem, og i første omgang kontrollerte vi begivenhetene fullstendig. Det ble litt mer vanskelig for oss når Chelsea gikk framover i andre omgang. Våre spillere var trøtte, og jeg prøvde å bytte inn uthvilte spillere. Med litt mer hell hadde vi skapt en kontring som hadde gitt oss enda en scoring.

- Chelsea liker å straffe andre lag for feilene de gjør. Vi gjorde en, og de gjorde mål, og dermed ble vi presset. Vi har gjort fremskritt i ligaen, vunnet supercupen, tapt finalen i klubb-VM denne sesongen, og nå er vi på tredjeplass i ligaen og i finalen i FA-cupen. Det synes jeg er bra så langt. Vi er i finalen i den mest berømte cupen i verden, og nå er det virkelig viktig for oss å vinne den. Vi må lade batteriene foran finalen, og så prøve å vinne den.

Benitez innrømmet at det ble en frenetisk slutt på kampen, og at han og Mourinho heller ikke hadde tatt hverandre i hånda etter kampslutt.

- Vi tittet på klokka hele tiden, og var alt for opptatt med det som foregikk.

Mourinho skyldte på dommeren
Jose Mourinho mente at hans Chelsea hadde vært virkelig uheldige som tapte semifinalen mot Chelsea, og mente at dommer Poll gjorde to helt avgjørende feil som snudde kampen i Liverpools favør.

Mourinho hevdet at frisparket som John Arne Riise gjorde åpningsmålet på ikke skulle ha vært idømt, og mente også at John Terrys annulerte scoring burde ha vært godkjent.

- Når dommeren dømmer i mot mitt lag i så avgjørende situasjoner, lukter denne semifinalen ille. Det var ikke frispark i forkant av Liverpools første mål. John Terrys scoring burde også ha vært godkjent, og foran Liverpools andre mål gjorde vi en forferdelig tabbe. Vi misbrukte også to gode sjanser i første omgang, og på overtid skjedde det samme med Joe Cole som med Gudjohnsen i semifinalen på Anfield. Når du ikke setter slike sjanser, koster det deg kampen.

Mourinho mener heller ikke at han og Chelsea bør være bekymret for Liverpool i ligaen neste sesong.

- Jeg kan ikke ønske Liverpool lykke til i finalen, men jeg ønsker dem lykke til i Champions League-kvalifiseringen i begynnelsen av neste sesong, uttalte han sarkastisk.

- Jeg er ikke bekymret for Liverpool i det hele tatt, fordi de vil ikke ha en sjanse til å vinne ligaen neste sesong. Vi er til sammen 45 poeng foran Liverpool på de to siste sesongene, og de har bare slått oss i to av 10 kamper. I den siste halvtimen i dag viste vi hvorfor vi er seriemestere, og hvorfor vi vil bli det igjen, avsluttet en usedvanlig dårlig taper.

- Dette var kjempemessig
John Arne Riise åpnet scoringene på Old Trafford i dag, og etter kampen beskrev han seieren som kjempemessig.

- Dette var utrolig. Etter at jeg kom til klubben har vi aldri nådd langt i FA-cupen. I første omgang var tempoet forferdelig høyt, men vi tok vare på sjansene våre. Vi forsvarte oss bra i andre omgang, og fortjente å vinne, uttalte sunnmøringen.