Klarer juniorene å nå finalen?

Liverpools juniorlag spiller den andre semifinalen i juniorcupen i kveld. De tar med seg en knapp ledelse til St. Mary's i Southampton.

Det er trolig den største kampen i karrieren deres så langt, når Liverpools juniorspillere løper ut på St. Mary’s Southampton i kveld for den andre semifinalen i FA Youth Cup. De røde leder som kjent 2-1 etter den første kampen på Anfield. Når juniorene finalen, vil det kun være fjerde gang i klubbens historie at de klarer det.

Trener John Owens håper at hans mannskap kan spille sitt normale spill selv om guttene vet at de kan nå finalen ved å holde nullen. Owens, og de to andre trenerne, Steve Heighway og Dave Shannon, håper dette skal bli begynnelsen på store karrierer for sine unge gutter.

Liverpool har kun vunnet FA Youth Cup ved en anledning, i 1996. Nå håper trenertroikaen at årets utgave av juniorlaget skal klare å gjenta den bedriften, ti år etter.

- Vi ser på juniorcupen som en viktig turnering, og dette er et viktig øyeblikk i sesongen vår. Vi er henrykt over at vi har gjort det så bra i cupen. Vi ønsker selvsagt å vinne trofeet, men hovedmålet er likevel at våre spillere skal bruke disse kampene til å utvikle seg som spillere og avansere fra akademiet til reservelaget og førstelaget med tiden.

- Intet ville glede oss mer enn å se noen av disse ungdommene få en fremtid i vår klubb. Vi må huske på at denne turneringen kun er en cup som passer inn i utviklingen til spillerne. Det er en viktig turnering, fordi mer enn 100 lag har deltatt, og til slutt vil det bare stå en vinner tilbake. Vi ønsker selvsagt å være det laget, men dette er likevel bare en liten del av det  store bildet for utviklingen av disse spillerne, påpeker Owens til Liverpool Daily Post.

Klarer man å beseire Southampton over to kamper, venter Manchester City eller Newcastle i en finale. City leder 3-2 etter den første kampen på St. James’ Park, og har således ett bein i finalen.

- Dette er første gangen våre gutter har spilt ett oppgjør over to kamper. Det samme som vårt førstelaget opplever i europacupen. Vi må vurdere hva vi skal gjøre rent taktisk sett. På dette nivået tar vi vanligvis en kamp om gangen, men dette er litt annerledes fordi vi vet at vi leder med ett mål ved kampstart i kveld. Det er noe vi ikke har erfaring med fra før. Vi må forsøke å starte kampen som en helt vanlig kamp, og prøve å spille vårt eget spill, sier Owens.

- Dersom vi kan få våre spillere til å spille sitt eget spill, kan vi skape trøbbel for Southampton. Kampen vil nok svinge frem og tilbake, og vi må være i stand til å håndtere press fra deres side. Vi må finne den rette balansen mellom forsvar og angrep, legger han til.

- Vi er ikke i en situasjon der vi har råd til å ri på en ettmålsledelse. Det ville være selvmord for oss. Vi må spille som normalt, og la resultatet komme av seg selv. Spiller vi godt nok, kan vi vinne.

Owens så imidlertid nok av Southampton på Anfield til å vite at dette slett ikke blir noen enkel oppgave.

- Vi startet kampen på Anfield bra, og gjorde to tidlige mål. Craig Lindfield hadde en god sjanse til å gjøre 3-0. Du ser alltid tilbake på slike situasjoner, og ergrer deg over slike ting. I andre omgang kom Southampton tilbake, mens vi virket trøtte til tider. Vi kan hevde at vi skulle ha stoppet scoringen deres, men vi visste at de var et godt lag. Men vi har også et godt lag, og er fornøyde med å ta med oss en ledelse til denne andre kampen.

Robbie Threlfall skal være klar for kveldens kamp, etter å ha slitt med ryggen den siste tiden. For Southampton har 18-åringen Nathan Dyer, som har førstelagserfaring fra denne sesongen, blitt kalt inn i troppen.