Klimaks for sommerhandel

Dirk Kuyt forventet å bli klar i løpet av uka. Flere spillere kan være på vei ut for å finansere kjøpet av toppscoreren til Feyenoord. 19-åring sterkt linket til Anfield.

Kuyt stadig nærmere
Nesten uten unntak skriver i dag de største avisene i England og Nederland at Dirk Kuyt forventes å bli helrød om kort tid, kanskje allerede tidsnok til å være med i troppen mot Sheffield United på lørdag.  Det er flere som antyder at angriperen kan være på vei til Merseyside i dag for en legetest, etter at ubekreftede meldinger sier at Liverpool og Feyenoord endelig er blitt enige om en overgangsum.  I Nederland sies det at LFC har godtatt å betale 18 millioner Euro, eller om lag £12M, mens man i England hevder at beløpet er £10M.

Spilleren selv antydet etter kampen mot Irland i går at Liverpool var drømmeklubben han ønsket å spille for.  Etter det vi forstår har Kuyt allerede blitt enig med de på Anfield om sine betingelser, slik at dersom klubbene har kommet helt i land angående transferbeløpet kan en regne resten som en transportetappe.


Squadspillere på vei ut
For å finansere kjøpet av Dirk Kuyt kan flere av spillerne i førstelagstroppen være på vei ut, enten ved salg eller utlån.  Jan Kromkamp skal ha vært i Nederland sist helg med tanke på en mulig hjemkomst.  PSV Eindhoven virker å være det mest logiske valget etter at Feyenoord synes å avvise høyrebacken som en del av avtalen med Kuyt.

Rapporter fra Frankrike forteller at Lyon har kommet på banen i forhold til å sikre seg Florent Sinama-Pongolle.  Gérard Houllier skal være villig til å punge ut med £2M for spilleren han selv hentet til Liverpool for £3M.  Kompisen Anthony Le Tallec kan fortsett være aktuell på utlån til Sochaux, mens Darren Potter som kjent er på vei til Wolverhampton i en låneavtale.


Midtbanespiller kommer?
Rapporter fra Frankrike forteller at Liverpool er i ferd med å sikre seg den offensive midtbanespilleren Nabil El Azhar fra St.Etienne.  19-åringen imponerte under VM for U20 i fjor, hvor han representerte Marokko.  Det samme mesterskapet hvor Liverpool oppdaget Gabriel Paletta, og har avslått tilbud om ny kontrakt fra St. Etienne.  Det betyr at Rafa Benitez kan få spilleren for en kompensasjon på om lag £200.000.