Klubb og formann runder år

I dag er det 114 år siden Liverpool FC ble stiftet. Samtidig runder formann David Moores 60 år. Benitez håper på ny seiersrekke i ligaen. Hamann ikke med i landslagstroppen.

I dag er det 114 år siden eventyret Liverpool FC startet. 15.mars 1892 bestemte Everton seg for å flytte fra Anfield, og John Houlding stod tilbake med en fotballbane, men uten noe lag som kunne spille der. Dermed stiftet han likegodt en ny klubb, og det gikk bare seks måneder før Liverpool FC tok Lancashire League med storm.

Moores runder 60
Det er litt av et sammentreff, men Liverpools formann har faktisk bursdag samme dag som klubben. David Moores runder 60 år i dag, og LFCSCSB føyer seg inn i rekken av gratulanter.

Rafa håper på ny seiersrekke
Da Liverpool tapte 2-0 mot Fulham på Craven Cottage i slutten av oktober, svarte de røde med å vinne de ti neste ligakampene. Nå håper Rafael Benitez og hans menn at kveldens kamp skal være opptakten på en lignende kamprekke frem mot sesongslutt, etter en miserabel mars måned så langt. Da må man begynne med å beseire et Fulham-lag som aldri har vunnet på Anfield.

- Det blir vanskeligere å ta andreplassen etter tapet for Arsenal, men vi må i alle fall begynne med å vinne mot Fulham og Newcastle. Vi vet at Manchester United er et godt lag, så det blir vanskelig å ta dem igjen, erkjenner Rafael Benitez.

- Vi må prøve å være mye bedre enn våre motstandere. Det er oppgaven du gir spillerne. Dersom vi skaper 40 sjanser, og ikke klarer å score, må vi slå fast at vi har gjort en ærlig jobb men ikke fått uttelling. Vi er først ille ute når vi ikke skaper disse sjansene. Vi må vinne mot Fulham. Vi vet det. Vi ønsker å vinne alle kamper, og jeg tror spillerne innser hvor viktig det er at vi starter å vinne igjen, sier han til Liverpool Daily Post.

- Vi vet vi har et angrepsproblem. Mot Arsenal hadde vi også problemer på midtbanen og i forsvaret. Jeg er sikker på at både Steven Gerrard og de andre spillerne vil slå tilbake etter tapet på Highbury. Vi taper kamper som ett lag, og vi vinner kamper som ett lag. Vi må ta ut alle krefter i alle kamper fremover, og da kan ikke noen be om mer, avslutter manageren.

Hamann ikke med i landslagstroppen
Dietmar Hamann er ikke tatt med i den tyske landslagstroppen til privatlandskampen mot USA 22.mars. Det er kanskje like greit, ettersom Liverpool spiller den viktige kvartfinalen i FA-cupen mot Birmingham ett døgn tidligere.