Kromkamp: - Jeg ble misforstått

Jan Kromkamp hevder at han ikke har sagt noe negativt om Liverpool. Finnan og Benítez overrasket over de påståtte kommentarene til Kromkamp. Koeman kjenner Liverpool godt.

Jan Kromkamp prøver å berolige Liverpool-supporterne før kveldens kamp på Anfield. 26-åringen forlot Liverpool til fordel for PSV Eindhoven i sommer, og skal møte sin tidligere klubb i gruppefinale. Hans gjensyn med Anfield har blitt skjemmet av kritiske kommenterer om Liverpools spillestil. Kromkamp har blitt sitert fra et radiointervju, der han blant annet skal ha sagt at de røde ofte tyr til langballer mot Peter Crouch. Nederlenderen har ikke bare irritert Liverpool-fansen, men også Rafael Benítez, og han har mottatt tekstmeldinger fra tidligere lagkamerater.
- Jeg ønsker ikke å få publikum etter meg. Jeg vil dem skal vite at det jeg sa ble misforstått, uttaler Kromkamp.

- Jeg hadde bare et kort radiointervju. Jeg har aldri sagt noe nedlatende om Liverpool eller manageren.

- Jeg skjønner ikke hvordan noen kan si noe stygt om denne klubben. Jeg nøt tiden min i Liverpool, og jeg har aldri sagt slike negative ting. Jeg har til og med fått tekstmeldinger fra venner her om det, og jeg vil at  tilskuerne skal forstå.

- Jeg hadde en fin tid i Liverpool, men spilte ikke mye. Hvis man ikke spiller, så er det vanskelig å holde seg på et høyt nivå. Man mister et par prosent.

- Alt går meget bra i Eindhoven. Jeg er lykkelig , fordi jeg spiller mer. Det er viktig for rytmen min.

Rafael Benítez har fått mye kritikk denne sesongen for å skifte for mye på startoppstillingene.
- Hvis man roterer, så er tanken å holde spillerne i form hele sesongen. Jeg vet ikke hvordan spillerne i Liverpool reagerer, men for meg er det best å spille hver uke. Likevel kan jeg forstå tankene til Benítez angående rotasjon, kommenterer Kromkamp.

I Liverpool startet nederlenderen kun åtte kamper og var innbytter ti ganger.
- Jeg spilte kampene mine og var lykkelig. Men da jeg spilte, oppdaget jeg at jeg ikke var i form og ikke mentalt skarp, fordi jeg ikke spilte hver uke. Slik sett var det veldig vanskelig.

Benítez overrasket
Rafael Benítez ble tydelig irritert da han fikk høre om de påståtte uttalelsene fra Kromkamp.
- Han er en spiller som var hos oss i et år, så han vil kjenne oss. Han kjenner til spillestilen vår, men han kjenner også til kvalitetene på treningsfeltet.

- Det er ikke hyggelig å se at han snakker om oss på den måten. Men han kjenner til våre styrker og svakheter.

- Kritikken gir oss ekstra motivasjon
Steve Finnan bekrefter at Liverpools spillere har snakket mye om at de rødes spill har blitt karakterisert som ”stygt” og med ”mange svakheter”.
- Det har blitt sagt mye om Jans kommentarer, forteller Finnan til Liverpool Daily Post.

- Selv om jeg ikke tror at spillerne er skuffet over kritikken, så vil kanskje noen benytte det som ekstra motivasjon i dag.

- Liverpool ikke mye bedre enn forrige sesong
PSV-trener Ronald Koeman, som var med å slå ut Liverpool av Champions League som Benfica-trener forrige sesong, vet godt hvordan Liverpool spiller.
- Ja, med Peter Crouch eller Sami Hyypiä kan Liverpool benytte seg av langballer, men det er ikke deres eneste måte å angripe på.

- De har Dirk Kuyt, Craig Bellamy og Robbie Fowler. Med disse spiller de selvsagt på en annen måte.

- Kanskje de har problemer med å score på bortebane, men på Anfield er de fremdeles veldig sterke.

- Jeg føler ikke at Liverpool er veldig mye sterkere enn forrige sesong, men de er selvsagt bedre helt fremme. Kjøpet av Dirk Kuyt har gjort dem godt.

- Han er allerede en veldig god spiller, og dette er hans første erfaring med en stor klubb utenfor Nederland. Han vil bli bedre, sterkere og få mer selvtillit i fremtiden.