Kromkamp - sulten og energisk

Benítez beskriver nyervervelsen med landskamper for Nederland. Debut mot Luton? Kromkamp forventer tøff konkurranse med Finnan. Språkproblemer var ikke årsaken til klubbskiftet.

Rafael Benítez virket glad for å ha sikret seg Jan Kromkamp fra Villarreal i bytte med Josemi, og tror nederlenderen kan bli en nyttig spiller fremover. Om Kromkamps ankomst hadde Benítez følgende å si: - Han er sulten og energisk spiller. Jeg er sikker på at han kommer til å gjøre det bra her. Han er en sterk spiller og har fordelen av å kunne språket. Han er også en spiller med internasjonal erfaring. Jeg tror han kommer til å gjøre en god jobb for oss. Det er enklere for nederlandske spillere her fordi språket og levemåten ikke er et problem. Jeg tror han er en type spiller som kan gi oss noe viktig. Vi har behov for å bruke hele troppen og han vil gjøre oss sterkere.

Jan Kromkamp føler at han allerede er en favoritt blant supporterne på Anfield etter at han var med Villarreal å slå ut Liverpools erkerivaler Manchester United og Everton av Champions League.
- Jeg kjenner til rivaliseringen mellom de to klubben og Liverpool, forteller han pressen.
- Alle har fortalt meg at de er glade for å se meg siden villarreal slo ut Manchester United og Everton. Folk har sagt at grunnet det vil bli ok blant Liverpool-fansen, sier Kromkamp.

Nyervervelsen innrømmer at hans internasjonale karriere kan komme til å lide etter klubbskiftet. De røde har ikke tapt på 11 kamper og han må konkurrere med Steve Finnan om plassen på høyrebacken.
- Jeg har ikke snakket med landslagssjef Marco van Basten om det. Han sendte meg et brev hvor han ønsket meg Godt Nytt År, men det var alt.
- Jeg vet at jeg har behov for å spille og Steve har gjort en god jobb. Manageren var ærlig og fortalte meg at det vil bli vanskelig for meg å kapre høyrebackplassen. Jeg vet det, og det er ikke et problem.

Jan Kromkamp avviser at årsaken til at han forlot Villarreal var språkproblemer.
- Det var vanskelig i Villarreal siden jeg flyttet dit så fort. Jeg hadde ikke engang en måned på å lære språket. Men språket var egentlig ikke et problem. Jeg dro ikke på grunn av språket. Jeg kom til Liverpool fordi jeg hadde ambisjoner om å spille i England for en stor klubb, og når Liverpool kommer og spør, da er avgjørelsen lett.

Benítez utelukker ikke at Jan Kromkamp kan få sin debut mot Luton i FA-cupen.
 - Han er en god spiller og jeg er sikker på at han vil bli en god tilvekst i troppen. Han har trent her et par dager og vi får avgjøre om han vil være involvert på lørdag eller ikke, avslører Benítez.

Kromkamp har imidlertid begrenset med kunnskaper om Luton.
- Jeg vet ikke mye om Luton, men jeg vet at de har en flyplass, ler nederlenderen.

Det har foreløpig ikke lekket ut informasjon om lengden på 25-åringens kontrakt.