Kuyt ble årets spiller i Nederland

Dirk Kuyt ble i går kveld kronet som ”Årets spiller” i Nederland, og mottok gullstøvelen som synlig bevis på dette. Treningskamp mot Preston denne uken.

Liverpools ferske spiss Dirk Kuyt ble i går kveld hedret med tittelen ”Årets spiller i Nederland” under den årlige fotballgallaen til det nederlandske fotballforbundet, og kunne motta ”Gullstøvelen” som et synlig bevis på det. Det er den nederlandske avisa De Telegraaf som melder dette.

Philip Cocu ble nummer to i kåringen, mens Tim de Cler (AZ Alkmaar) kom på tredjeplass. Kuyt var imidlertid en soleklar vinner av avstemningen.

Kuyt kunne motta trofeet fra sin far. Faren skal etter rapportene gjennomgå en omfattende operasjon om ikke så alt for lenge, og at det var faren som delte ut trofeet rørte Liverpool-spilleren til tårer.

- Far, denne prisen er det beste du noensinne har gitt meg, og jeg er stolt av deg. At du står her når du snart skal opereres er veldig modig, og jeg elsker deg, skal Kuyt ha sagt i takketalen.

Seansen ble avsluttet med at Kuyt sang duett sammen med den nederlandske sangeren Jan Smith.

På samme tilstelning mottok Klaas Jan Huntelaar den såkalte Johan Cruyff-prisen som landets mest talentfulle unge spiller, mens Cruyff selv også mottok en utmerkelse.

Treningskamp mot Preston
I følge et uoffisielt nettsted for Preston North End, skal Championship-klubben spille treningskamp mot Liverpool for lukkede dører denne uken. De røde vil trolig gi matchtrening til spillerne som ikke er opptatt med landskamper den kommende uken i denne kampen.