Kuyt forsvarer rotasjonspolitikken

Dirk Kuyt har full forståelse for at Rafael Benitez roterer på spillertroppen, men håper likevel å få starte på Stamford Bridge i dag. Liverpool U18 tapte igjen.

Dirk Kuyt forsvarer Rafael Benitez sin rotasjonspolitikk i forkant av dagens kamp mot Chelsea. Nederlenderen sier til liverpoolfc.tv at han mener det er viktig at alle spillerne i troppen aksepterer denne spillerrulleringen.

Kuyt har selv bare fått starte en kamp siden han kom til Liverpool, mens han har vært innbytter i to. Spissen sier at han som alle andre spillere er desperat etter å spille i alle kampene, men har likevel full forståelse for managerens politikk.

- Alle spillere ønsker å spille i alle kamper, men det er vanskelig å få til i en klubb som Liverpool hvor det skal spilles 60 kamper i sesongen. Bare det å spille 40 kamper er hardt nok for en spiller, uttaler han.

- Dersom du er i form kommer manageren til å benytte deg så mye som mulig uansett. Det er frustrerende når laget ligger under i en kamp, og du fortsatt sitter på benken, slik tilfellet var for meg mot Everton. Men du må hele tiden tenke på laget, og erkjenne at det er så utrolig mange kamper som skal spilles. I de neste to ukene skal vi møte Chelsea, Newcastle, Spurs og Galatasaray. Det blir mye fotball på kort tid, så ingen kan forvente å spille i samtlige kamper. Vi må lytte til manageren og gjøre jobben vi blir satt til å gjøre.

Kuyt håper imidlertid å starte sin første Premier League-kamp på Stamford Bridge i ettermiddag.

- Det har vært lett å finne seg til rette i Liverpool, da alle spillerne har hjulpet meg mye. Jeg håper å gjøre mitt første mål snart. Kamper som denne mot Chelsea er hva jeg flyttet til Liverpool for.

Liverpool har ikke vunnet over Chelsea i Premier League under Rafael Benitez. Det håper Kuyt han kan bidra til å rette på.

- Chelsea har en rik eier i Abramovich. Og de har noen virkelig gode spillere. Det er grunnene til at de har vunnet ligaen de to siste sesongene. Jeg vet de satser på å vinne ligaen tre ganger på rad, men det er opp til oss å forhindre dem.

- Jeg vil ikke si at Chelsea er den engelske klubben nederlandske barn drømmer om å spille for. De er langt fra den mest populære klubben i mitt hjemland. Liverpool er mye større, sammen med Manchester United. Arsenal har også flere tilhengere enn Chelsea, på grunn av at Dennis Bergkamp spilte for dem. Folk i Nederland holder med Liverpool fordi det er en klubb med mye mer historie enn Chelsea. Mange i Nederland har alltid likt Liverpool.

U18 tapte igjen
Liverpool U18 har fått en svært dårlig start på sesongen, og tapte en ny hjemmekamp i går. Barnsley ble for sterke på akademiet i Kirkby, og vant 1-0. Dermed har de unge røde fortsatt til å gode å vinne en kamp denne sesongen, og står bokført med begredelige en uavgjort og fire tap på de fem første kampene.

Trener John Owens stilte med et svært uerfarent lag mot Barnsley, uten spillere som Darby, Threlfall, Flynn og Lindfield. I tillegg måtte forsvarer Laurence Gaughan kaste inn håndkledet like før avspark, etter at han var i den opprinnelige startoppstillingen. Stopperen pådro seg en lyskeskade under oppvarmingen.

Barnsley spilte med en direkte spillestil som skapte mye trøbbel for Liverpool, opplyser nettstedet The Liverpool Way. Gjestene var også jevnt over større enn Liverpools gutter, og dette satte tydelig preg på kampen.

Liverpool spilte best fotball, men manglet igjen effektivitet på topp, og truet sjelden Barnsleys mål. Først i andre omgang var Putterill nærme med en heading, mens innbytter Pringle kastet bort en stor mulighet da han valgte å sentre i stedet for å skyte.

Barnsley hadde to skudd i treverket, og Liverpool-keeper Dave Roberts reddet også flere gode forsøk fra Yorkshire-laget. 17 minutter før slutt fikk imidlertid bortelaget hull på byllen, da spissen Luke Fedorenko fikk stå umarkert å heade i mål.

Liverpool kom aldri inn i kampen igjen, og resultatet gjør at de røde nå ligger helt sist på tabellen. Dette var for øvrig Barnsleys første seier for sesongen, etter at de hadde tapt sine fire første kamper.

Liverpools lag: David Roberts, John Routledge, Mattone Awang, Jay Spearing, Stephen Behan, Charlie Barnett, Ben Parsonage (Ryan Wignall 65), Shane O'Connor (Michael Scott 85), Raymond Putterill (Jonathan Pringle 65), Michael Collins, Paul Barratt. Ubrukte reserver: Chris Oldfield (GK).