Kuyt håper på derby-debut

Dirk Kuyt tror han vil trives som fisken i vannet på Goodison Park, og håper at Rafael Benitez lar han slippe til i Merseyside-derbyet. Chris Kirkland er kvitt isjias-smertene.

Dirk Kuyt håper å få spille sitt første Merseyside-derby i morgen. Nederlenderen påstår han trives i lokaloppgjør, og tror at en kamp på Goodison Park vil passe han som hånd i hanske.

- Jeg kan nesten ikke vente til avspark. Dette er slike kamper jeg elsker å spille i. Lokaloppgjør ser ut til å bringe ut det beste i meg. Responsen fra publikum i slike kamper gjør at jeg yter det lille ekstra, forklarer han til LFC Magazine.

- Jeg har alltid spilt bedre når jeg får feedback fra tribunene. Det være seg både når jeg spiller på hjemmebane og har publikum med meg, og når jeg spiller på bortebane og har dem mot meg. Jeg elsker å spille i ”løvens hule”, når du blir pepet ut hver gang du berører ballen. Slikt inspirerer meg, sier spissen, med krav på å bli trodd.

- Jeg har sett lokaloppgjør i Liverpool på TV, og kampene har vært fantastiske. Alle på tribunene synger, og kampene spilles i et utrolig høyt tempo. Jeg ser frem til dette. Jeg elsker lidenskapen og atmosfæren i slike kamper, avslutter han.

Sammen med karer som Fabio Aurelio, Daniel Agger, Craig Bellamy, Mark Gonzalez og Jermaine Pennant kan han få sin første smak på hvordan disse kampene er i virkeligheten. 

Kirkland er skadefri igjen
Den utlånte Liverpool-keeperen Chris Kirkland har ristet av seg isjias-plagene som gjorde at han måtte melde forfall til Englands EM-kvalifiseringskamp i Makedonia denne uken. Sisteskansen er således klar til kamp, og er inkludert i Wigans tropp til møtet med Portsmouth på Fratton Park i helgen.