Kuyt håper på kultstatus

Dirk Kuyt er i ferd med å bli den nye helten på The Kop. Nederlenderen mener imidlertid at han fortsatt har mye å gå på. Florent Sinama-Pongolle ble matchvinner for Huelva.

Dirk Kuyt mener at han fortsatt har mye å gå på i den røde Liverpool-drakta, selv etter to scoringer på de to siste ligakampene. Først og fremst mener nederlenderen at han kan opparbeide en langt bedre forståelse med sine lagkamerater enn han har nå.

- Jeg gjorde to mål i forrige uke, men jeg mener jeg fortsatt må bli bedre når det gjelder pasningsspillet mitt og evnen til å forstå mine medspillere. Jeg blir stadig mer komfortabel med mine nye omgivelser, sier spissen til Liverpool Daily Post.

- Jeg spiller bra sammen med Craig Bellamy på topp, og vi spiller også bra som et lag. Jeg synes også samspillet med de øvrige spillerne blir bedre og bedre. Men jeg håper dette fortsatt kan bli 10-20% bedre.

- Scoringene er hva som blir lagt merke til av folk, men for meg handler det like mye om å spille bra for laget og finne meg til rette her. Skjer det, vil vi også vinne kamper.

Kuyt mener at kaptein Steven Gerrard skal ha hovedæren for lørdagens seier over Tottenham. Nederlenderen setter også stor pris på hvordan kapteinen har hjulpet han med å finne seg til rette på Merseyside.

- Steven gratulerte meg med scoringen, og var meget godt fornøyd med resultatet. Han har vært til stor hjelp for meg fra første dag av. Han er bare en normal gutt som prøver å gjøre jobben sin, samtidig som han gjør sitt ytterste for å hjelpe folk. Han er en meget god kaptein.

- Vi slet litt i første omgang mot Tottenham, men etter at Steven fikk en friere rolle etter pause, skapte det mer rom for spissene og de andre spillerne. Jeg tror det var viktig at vi forandret litt på strategien.

Nok en gang ble Kuyt igjen på banen og applauderte Anfield-publikum etter kampslutt.

- Jeg synes det er kjempemorsomt å spille for et publikum som dette, og det ser ut til at publikum respekterer meg. Jeg applauderte publikum på denne måten i Feyenoord også. Jeg ser det som en måte å vise respekt for supporterne på. Jeg ønsker å takke dem for innsatsen, og jeg tar alltid en slik runde etter kampslutt når jeg har gjort mål.

Pongolle ble matchvinner
Liverpools utlånte spiss Florent Sinama-Pongolle ble matchvinner da Recreativo Huelva vant 3-2 borte mot Real Sociedad i La Liga i går. Innbytter Pongolle gjorde sitt første mål for sin nye klubb på overtid, og senket dermed gamleklubben til Xabi Alonso og Mark Gonzalez. Huelva ligger nå på en fin 7.plass i den spanske toppdivisjonen etter fire kamper, bare tre poeng bak ledende Barcelona. Pongolle har ennå til god å starte en kamp i Spania, men har fått tre innhopp fra benken.