Kuyt lovpriser samarbeidet med Bellamy

Dirk Kuyt skryter av Craig Bellamy, og tror på et frukbart samarbeid med waliseren på topp. Jan Kromkamp mener Liverpool var best i Eindhoven.

De har ikke hatt mange minuttene sammen på topp ennå, men Dirk Kuyt har sett nok av Craig Bellamy til å bli veldig imponert over waliseren. Duoen ser ut til å ha funnet tonen, og spås av mange å bli Liverpools foretrukne spisspar i fremtiden. Bellamys fart kombinert med Kuyts fotballforståelse og arbeidskapasitet kan bli en slager utover høsten.

- Jeg synes partnerskapet med Craig Bellamy på topp virker veldig lovende. Han er veldig rask, og det gjør at forsvarerne blir nervøse. Mot PSV Eindhoven var han til og med for rask for linjemannen. Det var i alle fall minst en offside der Bellamy var igjennom som var direkte feil, mener Kuyt.

- Selv jobbet jeg så hardt jeg kunne for å få samarbeidet til å fungere, legger 26-åringen til.

- Det har alltid vært min ambisjon å spille i Champions League, og alle forventninger ble innfridd på tirsdag. Atmosfæren, begivenheten, alt var fantastisk. Det gjorde meg fast bestemt på å sørge for at vi henger med i turneringen lengst mulig, sier han til Liverpool Daily Post.

Liverpool holdt nullen for første gang siden midten av april i kampen i Eindhoven, og Kuyt mener dette skyldes at Benitez skiftet taktikk og fokuserte på nettopp dette.

- Vi spilte mer slik jeg husker Liverpool fra de to siste sesongene, når jeg så Champions League-kampene deres på TV. Den defensive organiseringen har alltid vært lagets styrke. Det å ikke gi bort noe i forsvar, og så slå til med kontringer. Av en eller annen grunn har ikke dette fungert tidligere denne sesongen. Vi har sluppet inn mål i alle kamper, slår Kuyt fast.

- Vi var alle bekymret før tirsdagens kamp på grunn av det. Derfor ble det da også bestemt at fokus skulle rettes mot det å holde nullen. Vi spilte disiplinert, og prøvde å kontre med fart og nøyaktig pasningsspill. Slik kampen utviklet seg, trodde jeg faktisk vi ville score mål før eller senere.

Heller ikke tidligere Liverpool-spiller Jan Kromkamp mente at PSV fortjente mer enn ett poeng.

- Ett poeng var absolutt maksimum av hva vi fortjente fra denne kampen, ettersom vi aldri klarte å finne ut av forsvarsspillet til Liverpool. Hadde Kones tidlige skudd gått inn, i stedet for å treffe tverrliggeren, kunne det ha blitt en helt annen kamp. Liverpool var imidlertid meget dyktige. De lot oss beholde ballen, men hadde hele tiden spillere oppe i ballfører som nektet oss rom. Det gjorde det vanskelig for oss. Det var som å se gamle Liverpool-årganger i Europa. De forsvarte seg virkelig bra, uttaler høyrebacken.

- Jeg tror vi kun hadde to reelle målsjanser i løpet av hele kampen, mens Liverpool skapte stadig mer utover i oppgjøret. Det var delvis min feil, ettersom jeg ble alt for ivrig i forsøket på å gjøre det bra mot min gamle klubb. Jeg ble for offensiv, og det etterlot rom bak meg som Liverpool var nær ved å utnytte. Det uavgjorte resultatet gjør at gruppen er vidåpen, slår han fast.