Landskamper for 11 «røde»

Elleve spillere involvert i seks av dagens EM-kvalifiseringskamper. Seier for både Agger og Sinama-Pongolle. Kuyt gleder seg til sitt første Merseyside-derby.

I dag begynner kvalifiseringen til EM-sluttspillet som arrangeres i Sveits og Østerrike fra 7. til 29. juni 2008. Hele 11 Liverpool-spillere, inkludert utlånte Chris Kirkland, er tatt ut i sine respektive landslagstropper. Det kunne vært langt flere ettersom Jamie Carragher, John Arne Riise og Mohammed Sissoko er uaktuelle. For sistnevnte ville kvalifsering til African Nations Cup stått på programmet.

Både England og Spania har med tre Liverpool-spillere. Steven Gerrard og Peter Crouch antas å starte på Old Trafford mot vesle Andorra. Chris Kirkland blir trolig keeperreserve.

I Badajoz møter også Spania en miniputtnasjon – Liechtenstein. Signaler fra Spania tyder på at Xabi Alonso starter, mens Luis Garcia og Pepe Reina henvises til innbytterbenken.

I Bydgoszcz får vi en ”rød” duell. Polen med Jerzy Dudek tar i mot Sami Hyypiäs Finland.

Dirk Kuyt kan få sin første kamp i den ”oransje” trøya som Liverpool-spiller når Nederland gjester Luxembourg.

Wales starter trolig med Craig Bellamy og Manchester United Ryan Giggs på topp i en 3-5-2-formasjon mot Tsjekkia, skriver bbc.co.uk.

Steve Finnan starter sannsynligvis på venstrebacken for Irland i møtet med Tyskland i Stuttgart, melder det irske forbundet (FAI).

I går spilte Daniel Agger hele kampen da Danmark beseiret Portugal 4-2 i en meget underholdende kamp på Brøndby stadion.

Frankrike U21 vant 3-1 mot Skottland U21 i Aberdeen. Utlånte Florent Sinama-Pongolle scoret franskmennes andre mål i det 15.minutt.

ENGLAND v Andorra kl. 18:00
Gerrard
Crouch
Kirkland

Tsjekkia v WALES kl. 20:15
Bellamy

POLEN v FINLAND kl. 20:30
Dudek
Hyypiä

Luxembourg v NEDERLAND kl. 20:30
Kuyt

Tyskland v IRLAND kl. 20:45
Finnan

SPANIA v Liechtenstein kl. 22:00
Alonso
Garcia
Reina

Oversikt over tv-overføringer finnes her.


Kuyt gleder seg til sitt første Merseyside-derby
Dirk Kuyt er for tiden opptatt med forberedelser til to EM-kvalifiseringskamper, men nyervervelsen har likevel begynt å tenke på neste helgs Merseyside-derby på Goodison Park. Angriperen nettet 71 ganger på 101 kamper for Feyenoord og har god erfaring fra ”hatoppgjørene” mot Ajax og PSV Eindhoven.
- Dette er kamper jeg elsker å spille, uttaler Kuyt.

- De ser ut til å få det beste ut av meg. Jeg påvirkes av energien på tribunen. På hjemmebane, hvor supporterne støtter oss, benytter jeg deres positive energi. Jeg ser ut til å finne et par ekstra prosent. Jeg elsker å spille lokaloppgjør borte når motstanderens supportere buer for hvert eneste spark på ballen. Det setter meg ikke ut. Det inspirerer meg faktisk.

- Ajax er kanskje glad for at de ikke møter meg fordi jeg har scoret seks mål på de siste seks kampene mot dem, eller noe sånt. Jeg har også spilt bra mot PSV Eindhoven. Så jeg håper jeg kan fortsette slik i kampene mot Everton.

- Jeg håper på et mål mot Everton for å hjelpe meg å knytte bånd til fansen. Jeg har sett Liverpools kamper mot Everton på fjernsyn i Nederland. Det ser fantastisk ut. Alle på tribunen synger og kampene går i et veldig høyt tempo.

- Det er en kamp jeg ser fram til. Jeg er sikker på at det blir bedre i virkeligheten enn det er på tv.