Landslagssjefen roser Gerrard

Gerrard spiller langt bedre for England etter at han ble plassert på høyre, men fremdeles noe unna formen på klubblaget. - Midtbanespillet er nøkkelen, sier Evertons Tim Cahill.

Steven Gerrard vil spille sin landskamp nummer 50 mot Makedonia på onsdag. Landslagssjef Steve McClaren tror at Liverpool-kapteinen kan bli like viktig for England som på klubblaget.
- Steven har vært den mest innflytelsesrike spilleren for Liverpool de siste årene. Han har snudd kamper og vunnet Europacupen alene med den innvirkningen han har hatt, uttaler McClaren.

- Nå begynner han å gjøre det samme for England, noe som er stort for oss. Men han kan bli bedre. Han har enda mer å vise.

- Jeg synes han har en fantastisk innflytelse på kamper, og det har hjulpet Liverpool å vinne. Vi ønsker å overføre dette til landslaget. Han har begynt å gjøre det i de siste kampene.

- Jeg har alltid sett på ham som en spiller på høyresiden. Han kan score mål derfra, så det må være en brukbar posisjon for ham.
 

- Midtbanespillet er nøkkelen
Everton har aldri tidligere startet bedre i Premier League. De blå ligger på 4.plass, to poeng bak Manchester United, og de har vunnet hjemme mot Watford, spilt uavgjort mot Blackburn og vunnet mot Tottenham. Everton har kunnet vunnet én av de siste møtene med Liverpool. Evertons Tim Cahill håper imidlertid at Liverpool kan få problemer i lørdagens Merseyside-derby på Goodison Park.
- Det er absolutt en storkamp. Vi har startet sesongen svært bra. Jeg tror Liverpool vil være litt varsomme når de møter oss denne uken, og vi ser frem til det.

- Det er vår største kamp for sesongen. Det er vår Champions League-finale.

- Det er ikke bare selve kampen. Det er også praten etterpå. Jeg vet om mange Everton-supportere som føler hvert enkelt spark, så jeg tror jeg får et spark hvis vi ikke vinner!

- Hver enkelt spiller som har vært her en stund, setter virkelig pris på å spille disse kampene. De vet alle at det er den største kampen i sesongen for oss.

- Jeg forstår at alle kamper skal være like, men det er ikke slik. Det handler om ”Reds” v ”Blues” og det er det.

Cahill sier at oppladningen til kampen allerede har begynt. Å vinne kampen om midtbanen vil bli nøkkelen på lørdag.
- Det er mye småerting blant spillerne i tiden opp mot kampen. Jeg snakker mye med Harry (Kewell), selv om han ikke skal spille neste uke, og John (Arne Riise) er min nærmeste nabo.

- Det er en nøkkelfaktor at vi kan få midtbanen i gang. Da kan vi virkelig få spilt fotball, og noe stort kan skje denne helgen.

- Spillerne begynner å få godt samhold nå, og det finnes en god følelse på banen. Jeg tror supporterne kan se det. Jeg tror ikke det finnes en tettere enhet i Premier League.