Lengre skadeopphold for Garcia?

Ubekreftede meldinger antyder at Luis Garcia sliter såpass med sitt venstre kne at han kan være satt ut av spill for en måned til. Carragher lovpriser Kewell.

Luis Garcia var verken på banen eller på benken mot Tottenham på lørdag. Rykter fra både Spania og England beretter at angrepsspilleren har spilt med smerter i kneet de siste 2-3 månedene.

Garcia måtte som kjent kaste inn håndkledet etter Bolton-kampen, og stod over både mot Luton og Tottenham. Liverpool FC meldte som kjent at spanjolen pådro seg en mindre kneskade på Reebook stadium 2.januar. Nå kan det vise seg at dette er en skade spilleren har hatt føling med lenge.

Til venner skal Garcia ha uttalt at han ønsket å hjelpe laget å ta igjen Manchester United i kampen om andreplassen, samt at han ikke ville miste klubb-VM i Japan. Derfor skal han ha trosset smertene. Det er kanskje dette spilleren må ”betale for" nå.

Skaden skal hele tiden ikke ha blitt vurdert som alvorlig av Liverpools legeteam, og det siste fra offisielt hold var at Garcia trolig ville være tilbake i vanlig trening igjen i løpet av kort tid. De mer uoffisielle rapportene forteller imidlertid at spanjolen har fått injeksjoner i kneet og intensiv massasje for i det hele tatt å kunne spille de siste månedene. Etter kampen mot Bolton hjalp imidlertid ikke dette lenger, da smertene ble for sterke.

Garcia skal ha uttalt til folk som står han nær at smertene i venstrekneet er for store til at han kan spille fotball, og at han derfor må ta det med ro. Spilleren selv skal ha fryktet at han måtte foreta et kirurgisk inngrep som ville ha betydd 4-5 uker på sidelinja, i håp om at dette skulle gjøre han skadefri til den viktige Champions League-kampen mot Benfica.

Enkelte lagkamerater skal ha rådet Garcia til å ta denne operasjonen, mens andre igjen har frarådet han dette. Spanjolen skal like før helgen ha reist hjem til Barcelona for å få en ekspert til å vurdere skaden der. Rapportene forteller at denne legen konkluderte med at det ikke er nødvendig med noe kirurgisk inngrep. Han skal ha anbefalt et par ukers pause, med påfølgende to ukers opptrening. Dette kan i så fall bety at Garcia ikke blir å se i spill igjen for Liverpool før om en måneds tid.

Carragher roser Kewell
Jamie Carragher roser Harry Kewell etter at australieren ble matchvinner mot Tottenham, og sier at formen til flankespilleren er så bra nå at det er akkurat som Liverpool har kjøpt en ny kantspiller.

Kewell har som kjent vært gjennom et lite skadehelvete det siste halvannet året, og måtte tåle mye kritikk etter at han måtte forlate banen i Champions League-finalen tidlig i første omgang. Mot Tottenham gjorde han sitt første mål på over ett år, og lagkamerat Carragher tror nå at Liverpools supportere har mer i vente fra den kanten.

- Harry har måttet tåle mye kritikk, men han burde bare avfeie kritikken som kom etter finalen i Istanbul. Da røk en sene i lysken, så det blir helt feil å kritisere han for det som skjedde der. Nå er vi alle svært glade på hans vegner. Det er akkurat som vi har fått en ny spiller på laget, uttaler Carra.

- Det som skjedde i Istanbul var trist for Harry, men nå er han i ferd med å vinne fansen tilbake. Scoringer som den mot Tottenham vil med sikkerhet hjelpe på i så måte. Harry kan tilføre laget mye. Det er vanskelig å finne kvalitetsspillere på venstreflanken. Bare se hvordan Englands landslag sliter med det, legger han til.

- Slik Harry har spilt den siste tiden, og slik han spilte i sin tid i Leeds, viser at han er en av Europas beste spillere i sin posisjon. Det vet han selv også, og når han er skadefri, noe han ikke har vært så alt for mye etter at han kom til Liverpool, er han i stand til å utrette en hel del. Han er fortsatt ikke 100% kvitt skaden, men han spiller bra. Med flere kamper og mindre smerter vil han bare bli enda bedre, tror Carragher.