Lettelse over avansement

Både Alonso, Gerrard og Benitez var lettet over avansement i FA-cupen, men sistnevnte var forbannet over den dårlige førsteomgangen. Newell langt nede.

Tomålsscorer Xabi Alonso var lettet over at Liverpool slapp med skrekken etter å ha vunnet 5-3 på Kenilworth Road. Luton ledet som kjent med to mål til det gjenstod en halvtime, og hadde kampen i sin hule hånd.

- Vi har klart et nytt comeback, konstaterte spanjolen etter at han hadde bidratt med to fantastiske målet fra til sammen 100 meter! De to andre scoringene etter pause ble besørget av innbytter Florent Sinama-Pongolle, som også var sterkt medvirkende til at de røde klarte en ny snuoperasjon.

- Da vi lå under 3-1 så oppgaven ganske tøff ut, men vi klarte å komme tilbake igjen. Vi foretrekker å gjøre jobben fra start av, men vi er uansett glad for at vi er klare for neste runde, kommenterte Alonso til BBC 1 etter kampen.

Kapteinen var lettet
Kaptein Steven Gerrard sendte Liverpool i føringen i Luton, men var til slutt bare lettet over avansementet til 4.runde.

- Luton skal ha kreditt for at de stoppet oss fra å spille vårt vanlige spill, og det fikk oss ut av rytmen. De var fantastiske, uttalte scouseren etter kampslutt.

- Det var trolig en av de tøffeste kampene vi har spilt i hele denne sesongen. Vi har ikke så veldig god statistikk mot lag fra Championship i cupene de siste årene, og vi ble slått ut av Crystal Palace i ligacupen i høst. Dette må ha vært en fantastisk cupkamp for en nøytral tilskuer, men vi er ikke fornøyde med måten vi spilte på, la han til.

- De har en scouser som manager, og han er en god manager, men heldigvis klarte vi å gjøre jobben vår her til slutt.

Rafa: - Luton gjorde det vanskelig for oss
Også Liverpool-manager Rafael Benitez var raus med rosen til hjemmelaget, etter den utrolig underholdende og innholdsrike cupkampen.

- Luton gjorde ting svært vanskelige for oss, og de gjorde en god jobb. Steven Gerrard gjorde et flott mål da han ga oss ledelsen, og deretter sovnet vi fullstendig inn. Og vi våknet ikke opp før vi lå under 2-1.

- I pausen fortalte jeg spillerne at de måtte jobbe mer, og vise at vi var det beste laget. Vi måtte finne løsninger på problemene vi hadde før pause, og vi måtte bruke vingene mer. Sinama-Pongolle gjorde en flott figur etter at han kom innpå, og Gerrard og Cissé skapte også problemer for Luton.

- Jeg hadde hele tiden tro på at vi kunne komme tilbake og vinne denne kampen. Xabi Alonso spilte veldig bra i andre omgang som defensiv midtbanespiller, og han gjorde to fantastiske mål.

- I første omgang spilte vi regelrett dårlig, og ga Luton selvtillit. Jeg har fortalt mine spillere at de må lære seg å avgjøre kamper vi leder.

Benitez trekker fram innbyttet av Florent Sinama-Pongolle som vendepunktet i kampen.

- På 3-1 prøvde jeg å analysere hva som gikk galt. Jeg visste vi måtte forandre på noe, og da jeg kastet innpå Sinama-Pongolle utgjorde det all verdens forskjell. Vi kontrollerte kampen etter det.

Benitez var imidlertid slett ikke fornøyd med at de røde hadde vært for selvsikre og ukonsentrerte før pause.

- Problemet var at vi gjorde vårt mål for tidlig, og deretter trodde vi kampen kom til å bli enkel. Plutselig stod det 3-1 til dem. Vi kom tilbake, og fortsatte å angripe, men du kan ikke vente til i andre omgang før du begynner å spille fotball, uttalte en irritert manager til BBC.

- Jeg er ikke fornøyd med spillet. Vi forærte dem alt for mange sjanser.

Benitez mente også at Lutons Paul Underwood skulle ha vært utvist i forbindelse med straffesparket som Djibril Cissé brente. Spanjolen mente Underwood felte Gerrard som bakerste mann.

- I feltet, dersom det der er et straffespark, så må det også være et rødt kort. Er det ikke en felling, så er det heller ikke straffespark. Det ville ha betydd mye på det tidspunkt å ha spilt mot 10 i stedet for mot 11, uttalte han.

- Men Luton gjorde en fantastisk jobb, og spilte virkelig bra. Og deres supportere var storartet. Det var våre også.

Newell var trøstesløs
Luton manager Mike Newell var helt trøstesløs etter kampen, etter å ha sett sitt lag slippe inn fire mål den siste halvtimen av kampen. Men han kunne ikke klandre sitt eget mannskap for tapet.

- Jeg er veldig, veldig skuffet, men vi spilte god fotball i første omgang, og når du leder 3-1 må du være i stand til å holde tett bakover og være hurtig oppe i motspillerne. Men jeg kan ikke klandre mine spillere for tapet etter en helhjertet og ærlig innsats.

- Guttene er veldig ærlige, og de kjempet til siste sekund. Vi har tapt for et godt lag, men det var en skuffende dag for meg. Alt kan skje i cupen. Vi er tross alt et Championship-lag, ikke et amatørlag. Vi ga dem kamp til døra, og når alt kommer til alt hadde vi ikke marginene på vår side. Nå må vi bare konsentrere oss om ligaen i stedet.

Newell mente at Liverpool-keeper Scott Carson skulle ha vært utvist da dommer Mark Clattenburg mente han felte Rowan Vine i forkant av Lutons straffespark. Reprisene viste imidlertid at det var Luton-spissen som tråkket på beinet til Carson, og at det således ikke burde ha vært blåst mot Liverpool-keeperen i det hele tatt. Forseelsen skjedde også utenfor 16-meteren.

- Jeg er ikke tilhenger av at keepere blir utvist, men reglene tilsier at han skulle ha vært vist det røde kortet, uttalte Newell.

- Vi tok ikke vare på sjansen vi fikk. Når du leder 3-1 mot Liverpool og spiller bra, for deretter å ende opp med å tape kampen, er det veldig skuffende. Men vi har bevist at vi er et godt lag som spiller god fotball.