LFC har en uke på seg

Liverpool FC har en uke på seg til å bevise at klubben kan skaffe til veie pengene som skal betale for ny stadion i Stanley Park.

Liverpool har bare en uke på seg til å bevise at de har råd til å bygge nytt stadion. Etter at bystyret tidligere i dag gikk med på at Liverpool skal få leie det området i Stanley Park som de har bedt om til å bygge en stadion med plass til 60 000 tilskuere, ligger prosjektets skjebne helt og holdent i klubbledelsens hender.

Liverpool Echo skriver at Liverpool-styret må komme med konkrete bevis på at klubben kan betale for stadionanlegget innen slutten av neste uke. Det vil gi byråkratene tid til å bevilge de £15M i offentlige midler som er vitale for infrastrukturen rundt stadion på et møte i slutten av måneden.

En pakkeløsning av offentlige midler fra flere kilder skal sørge for renoveringen av områdene rundt parken. Det ligger i avtalen at Liverpool ikke får bygge stadion uten at områdene rundt arenaen også blir renovert.

- Alt står og faller med stadionanlegget. Uten det, blir det heller ingen EU-midler til å renovere bydelen, slår bystyremedlem Flo Clucas fast.

- Liverpool FC må presentere hvordan de akter å finansiere anlegget i neste uke, slik at vi kan rapportere videre til komiteen som skal fordele EU-midlene, legger hun til.

- Vi må være helt sikre på at Liverpool klarer å skaffe pengene til veie dersom vi skal bevilge penger til dette, sier Steven Broomhead, som er daglig leder i North West Development Agency – en institusjon som også har satt til side penger til prosjektet.