Ligakamp nr. 50 for Xabi

Xabi Alonso spiller sin 50.ligakamp for Liverpool på søndag. Dette blir imidlertid aller første gang han stifter bekjentskap med Manchester City.

Med Mohamed Sissoko ute med langtidsskade er det alt som tyder på at Xabi Alonso utgjør den ene av duoen som Rafael Benitez plukker ut til å utgjøre Liverpools sentrale midtbane mot Manchester City på søndag. Det blir i så fall playmakerens 50.ligakamp for Liverpool etter £10.7M overgangen fra Real Sociedad i august 2004.

Alonso debuterte mot Bolton på Reebok stadium senere samme måned, og har siden vist seg som et av Benitez’ aller beste kjøp. Spanjolen gjorde sitt første mål for klubben da han kom inn som reserve i bortekampen mot Fulham i oktober samme år. Vi husker også hans flotte scoring i 2-1 seieren over Arsenal senere i sesongen.

På årets første dag i 2005 kom imidlertid hans største nedtur i tiden på Anfield, da Chelseas Frank Lampard brakk foten hans med en stygg takling. Fire måneder senere var han imidlertid tilbake i Champions League-kampen mot Juventus, og sesongen fikk en lykkelig slutt da han med sin straffe-scoring bidro til at de røde vant Champions League-finalen i Istanbul.

Alonso spilte totalt 32 kamper i sin første sesong i klubben. 24 av disse var ligakamper. Denne sesongen har han spilt 25 ligakamper så langt, og gjort tre mål. Scoringene kom mot Sunderland, West Ham og Aston Villa. Hans mest omtalte nettkjenning er dog trolig skuddet fra egen banehalvdel mot Luton i cupen i januar.

Søndagens kamp blir imidlertid Alonsos aller første møte med Manchester City, da han har måttet stå over de tre andre møtene med City i løpet av hans tid i klubben. Midtbane-eleganten har ennå til gode å se det røde kortet i kamp for Liverpool, og har også bare pådratt seg fem gule kort på de 49 ligakampene han har spilt for de røde. To av disse kortene har kommet mot Manchester United.