Liker ikke sammenligningen med Hansen

Rafael Benitez liker svært dårlig at mediene beskriver Daniel Agger som den nye Alan Hansen etter helgens kanonkamp mot West Ham. Lfc.tv har omsider fått den tause danske dreng i tale.

Rafael Benitez liker ikke at Daniel Agger blir sammenlignet med Alan Hansen, etter hans glimrende forsering og ditto langskudd som utlignet West Hams ledermål lørdag. Manageren er imidlertid sikker på at den unge midtstopperen har en stor fremtid foran seg på Anfield.

Agger har fått mye ros i pressen etter sin flotte kamp på lørdag, og flere engelske aviser har dratt sammenligningen med stilfulle Alan Hansen. Merkelappen ”den nye Hansen” har vært mye brukt i kampreferatene.

Benitez mener imidlertid at sammenligningen med legenden Hansen bare vil legge ekstra press på Aggers unge skuldre, og spanjolen ønsker således ikke denne parallellen velkommen. Han understreker imidlertid at han har stor tiltro til Agger som fotballspiller.

- Det bekymrer meg at folk snakker om han som den nye Alan Hansen, eller andre store forsvarsspillere i klubbens historie, fordi han er en ung spiller. Han er en ung spiller som vet hva han skal gjøre. Han ønsker hele tiden å bli bedre, og liker å trene. Han har stor tro på seg selv. På trening kan vi se hvor fokusert han egentlig er. Han er en kvalitetsspiller med et godt skudd, som vi har sett, og han er også en god pasningsspiller, sier manageren til liverpoolfc.tv.

- Han er først og fremst en spiller for fremtiden, selv om han allerede er en god spiller. Det er ikke lett å finne en spiller på hans alder som finner seg så lett til rette på en scene som Anfield, legger han til.

Agger begynner å skjønne begeistringen
Selv beskriver nå den unge dansken scoringen sin som spesiell, når liverpoolfc.tv endelig har fått løst litt på snakketøyet hans.

- Det var et spesielt mål. Jeg spilte vel omtrent 50 kamper for Brøndby, og gjorde 6 mål for dem, noe som ikke er dårlig for en midtstopper. Men jeg tror ikke mål av denne typen vil bli min merkevare, uttaler den beskjedne dansken.

Venstrebeinsskuddet fra 25-meters hold som fløy opp i venstre kryss bak Roy Carroll har i ettertid blitt beskrevet som ett av de beste målene som har blitt scoret foran 100-åringen The Kop. Like etter kampslutt hevdet Agger at han ikke husket hva som skjedde. Men etter å ha sett målet i reprise på TV skjønner dansken nå hvorfor folk var så begeistret.

- Manageren har oppfordret meg til å komme fremover på banen, men det er egentlig en del av mitt spill uansett. Jeg liker å ha ballen i beina. Du trenger egentlig bare litt mot for å gjøre det. Kanskje er det dette andre midtstoppere mangler – mot til å gå fremover på banen, undrer han.