Lille Luis svarte på tiltale

Ikke en gang Jose Mourinho fikk seg til å påstå at Luis Garcias vinnermål i går ikke var over streken. Jamie Carragher mener Liverpool nærmer seg Chelsea. Riise om norske investorer.

Den som ler sist, ler best. I går kunne selv ikke Jose Mourinho påstå at Luis Garcias scoring aldri var over linja, når den lille spanjolen satte inn målet som sendte Liverpool til cupfinalen.

- Alt jeg kan si er i alle fall at ingen kan tvile på at scoringen i går var over linja. Det er sikkert. Det har vært litt skuffende at tvilen rundt min scoring i semifinalen i Chamions League har vært et tilbakevendende tema, men jeg har ikke latt det gå inn på meg. Nå har jeg gjort enda et mål mot Chelsea, sier matchvinneren selv.

27-åringen misbrukte faktisk flere enklere sjanser i går, men lot seg heller ikke affisere av det.

- Vi visste det ville bli en tøff kamp. Det er det alltid mot Chelsea. Men vi er i finalen, som vi sikter mot å vinne. Jeg var henrykt over avslutningen min som førte til scoringen, ikke minst fordi jeg hadde misbrukt et par andre sjanser tidligere i kampen. Det er alltid jevne kamper når vi spiller mot Chelsea, med unntak av den vi tapte 4-1. Det handler mye om å ta vare på sjansene.

- Jeg må innrømme at sjansen Joe Cole fikk og misbrukte minnet meg mye om Eidur Gudjohnsens sjanse på tampen av semifinalen i Champions League.

Steven Gerrard sier i dag at han tilgir Garcia hans mange misbrukte sjanser så lenge han fortsetter å score perlemål som 2-0 scoringen i går. Kapteinen mener også at det er på tide at Chelsea begynner repsektere Liverpool mer.

- Det som er så merkelig med Luis er at han misbruker de lette sjansene, og så scorer på de vanskelige. Men det bekymrer meg ikke, så lenge han fortsetter å score mål som det i denne semifinalen. Han har gjort mange flotte mål for oss i viktige kamper, så det kan jeg leve med.

- Vi nærmer oss Chelsea
Jamie Carragher tror at Liverpool for alvor begynner å nærme seg Chelseas nivå når det gjelder kvalitet.

- Vi kan slå dem i cupene, men Chelsea har vist seg å være det beste laget i ligaen. De er nok fortsatt bedre enn oss, for tabellen lyver sjelden. Men vi er i ferd med å kutte forspranget, og neste sesong vil vi være enda nærmere. Vi har bare vunnet to av ti kamper mot dem, men vi har vunnet de som har betydd mest, slår han fast.

- Vi har spilt mange jevne kamper mot Chelsea, men de har nok en større og bedre tropp enn oss. Benken deres er bedre enn vår, og det kan gjøre store utslag over en sesong. Men vi har tro på at vi kan ta dem igjen. Tre av lagene som følger nærmest Chelsea er i en oppbygningsfase nå. Arsenal er på full fart fremover igjen, og det samme gjelder Manchester United. De vil sammen med oss være enda nærmere neste sesong.

- Å slå Chelsea har faktisk blitt større for oss nå enn å slå Manchester United, fordi Chelsea er det beste laget.

Carragher var for øvrig meget overrasket over laguttaket til Chelsea i går, og mener at Mourinhos taktiske disposisjoner bidro til å gjøre oppgaven enklere for de røde.

- Chelsea har brukt en lignende diamantformasjon de siste ukene, men jeg var litt overrasket over å se Ferreira på midtbanen. Jeg trodde de kom til å bruke Geremi der. De manglet bredde i første omgang, men når de kastet innpå vingene etter pause skapte de problemer for oss. Det virket nesten som om de hadde seks spisser der ute en stund. Mot slutten av kampen var det helt vannvidd. Det minnet meg litt om semifinalen i Champions League i fjor, der de nok en gang fikk en kjempesjanse mange minutter på overtid. Men nå er vi i finalen, og folk skal i alle fall være sikre på at vi ikke tror at vi har gjort den vanskelige biten allerede. Det blir alltid en tøff finale. Vi vant det første finalen som ble spilt i Cardiff, og nå ønsker vi å reise tilbake dit og vinne den siste som blir spilt der.

Riise om norske investorer
John Arne Riise har i dag kommentert ryktene om at et norsk konsortium med Øystein Stray Spetalen i spissen skal ønske å kjøpe seg inn i Liverpool FC.

- Jamie Carragher og noen av de andre spillerne har spurt meg om jeg vet noe om disse planene, men det gjør jeg ikke. Det var interessant å lese om det, og jeg vet alt om hvor store Liverpool er i Norge, så det kommer ikke som noen stor overraskelse på meg at det er nordmenn som ønsker å kjøpe seg inn i klubben.

- Liverpools norske supporterklubb har over 20 000 medlemmer, så mange av dem vil nok være glade for at en gruppe fra mitt hjemland ønsker å bli involvert.

Også Riise var overrasket over at Chelsea ikke spilte med vinger i går.

- Vi var virkelig overrasket over at de ikke startet med vingene sine, men det var bra for oss. Men vi visste at de kom til å forandre ting i pausen, når de lå under, fordi formasjonen deres hadde ikke fungert. I de siste tjue minuttene viste Chelsea hva som bor i dem, og jeg var virkelig trøtt mot slutten. Vi er i finalen, og vi har gått den vanskelige veien ved å slå ut både Manchester United og Chelsea.