Liverpool byr på Bellamy

Lokalavisen Liverpool Echo skriver i dag at LFC har lagt inn et bud på Craig Bellamy for £6M. De røde skal også ha øket sitt tilbud på Daniel Alves til £10M.

Temperaturen på Liverpools innsats på transfermarkedet er i ferd med å stige ytterligere.  Liverpool Echo og Chris Bascombe har i dag en eksklusiv sak om at klubben fra Anfield har lagt inn et formelt bud på £6M for Craig Bellamy.

Tidligere rapporter har sagt at waliseren har en klausul i sin avtale med Blackburn om at han kan selges for £6M, selv om noen skriver at dette må i så fall skje før 1.juli mens andre mener det er 1.august.  Det at Liverpool nå kommer med en offisiell henvendelse betyr at man ønsker å aktivere denne klausulen.

Bellamy skal sammen med Darren Bent og Jermain Defoe har vært Rafael Benitez’ ”britiske alternativ” i sin søken etter det som trolig er to nye spisser innen neste sesong.  Det at Djibril Cissé ble skadet og et betydelig salgsbeløp fra franskmannen i beste fall utsettes, gjør at £6M for Bellamy blir ytterligere attraktivt.  Trolig vil de to andre ha en prislapp på et tosifret antall millioner pund.

Benitez skal ikke ha vært i tvil om kvalitetene til kvikksølvet Bellamy, men ha vært usikker på temperamentet til en spiller som ofte har kommet opp i kontroversielle episoder.

26-åringen skal imidlertid ha fulgt Liverpool FC fra barnsben av, og hatt landsmannen Ian Rush som sin store favoritt.  Hans vilje til å spille for de helrøde burde derfor ikke betviles, og dette skal ha bidratt til at Rafa nå aksjonerer.

Spanske aviser hevder også at Liverpool nå har kommet med ytterligere et bud på Daniel Alves, i størrelsesorden £10M.  Sevilla står fortsatt steilt på at man skal ha £12M for brasilianeren, men en handel synes å komme stadig nærmere.

Ifølge Liverpool Echo har LFC og Marseille begynt å forhandle om en låneavtale for Djibril Cissé, men en mulighet til å gjøre en permanent avtale for den skadde spilleren etter den kommende sesongen.  Klubbene skal imidlertid ikke ha kommet til noen enighet foreløpig.