Liverpool får EU-pengene

Objective 1-komiteen har i dag bestemt at Liverpool får £9M i EU-midler til stadionprosjektet i Stanley Park. En avgjørelse Rick Parry er meget glad for.

Den såkalte Objective 1-komiteen har i dag gått med på å gi £9M i EU-midler som en del av en totalpakke på £24.6M som skal dekke renoveringen av Stanley Park og områdene der dagens Anfield ligger. Dermed er et av de største hindrene for realiseringen av nye Anfield ryddet av veien.

De £9M skal gå til renoveringen av Stanley Park, renoveringen av The Gladstone Conservatory og renoveringen av andre offentlige områder rundt det nye stadionanlegget. Objective 1 slo på sitt møte i dag fast at Liverpool FC har kommet opp med tilstrekkelige bevis for at de har pengene som skal til for å bygge en ny stadion med plass til 60 000 tilskuere i Stanley Park, og tildelingen av EU-midlene ble gjort på det grunnlaget.

En del av pengene skal gå til å opparbeide en ny dam i Stanley Park, samt det omtalte Gladstone Conservatory. Objective 1 slår i en uttalelse i dag fast at dette arbeidet må være ferdig innen desember 2008.

- Dette er et stort steg fremover for befolkningen i Anfield-området. Dette vil generere store investeringer i området også fra andre parter. Nabolaget vil bli totalt forandret, uttaler Flo Clucas som er leder for Objective 1-komiteen.

- Dette vil også bety flere nye jobber og nye utdanningsmuligheter i området, i tillegg til de store fysiske forandringene i form av flere nybygg over tid. Dette er et godt eksempel på hvordan EU-midler kan generere investeringer fra andre parter, for å utvikle lokalsamfunn. Denne investeringen vil vise seg å gi mye tilbake for pengene, legger hun til.

Objective 1 understreker at dette ikke er pengestøtte direkte til fotballklubben og det nye stadionanlegget, men penger som skal brukes på offentlige områder rundt baneanlegget. Vedtaket i Objective 1 er ventet å ville løse ut £8.9M fra Northwest Regional Development Agency, £5M fra Liverpool FC og £1.7M fra de lokale myndighetene i Liverpool, som også skal brukes på renoveringen av området rundt stadion.



Liverpools bane sett fra Anfield Road. Banen ligger inneklemt mellom bolighus i bydelen L4.

Lettet og glad Parry
Etter dagens positive vedtak i Objective 1-komiteen er det en lettet og glad Rick Parry som uttaler seg til liverpoolfc.tv.

- Komiteens vedtak er veldig godt nytt for folk i nordre deler av Liverpool. Dette er et betydelig skritt i riktig retning når det gjelder våre planer om å bygge et nytt stadionanlegg, og vår nye stadion har hele tiden blitt sett på som en viktig katalysator for renoveringen av hele Anfield-området, uttaler han.

Her ønsker LFC å bygge stadion



Denne parkeringsplassen kan om tre år til være en del av nye Anfield. Parkeringsplassen ligger i den østlige delen av Stanley Park.


Området i parken, hvor anlegget kommer til å ligge, sett fra en annen vinkel. Sportssenteret til venstre vil bli revet.