Liverpool i seiersrus

Etter en ny finale helt utenom det vanlige, vil Liverpools spillere og stab i dag paradere byen i åpen buss (Sky News). Rick Parry vil ha fire innbyttere ved ekstraomganger.

Liverpool FC og klubbens supportere har på ny opplevd en finale helt utenom det vanlige.
Etter seieren i Istanbul var mange sikre på at man ikke ville oppleve noe lignende igjen.
I går var man likevel ikke langt unna. Man lå under både 0-2 og 2-3, men gav aldri opp. Publikum fikk se eksepsjonelle mål, fantastisk innsats og en nervepirrende straffespark- konkurranse. Alt det en finale i rød ånd skal inneholde. Nye helter ble skapt, andre skrev nye avsnitt i sine kapittel i historien til LFC. Det ble på forhånd spådd en underholdende finale på grunn av de to lagenes spillestil. Alle forventninger ble innfridd og vel så det. Få hadde sett for seg scenario tilsvarende det som faktisk skjedde. Igjen var det som tatt ut av en urealistisk spillefilm.

Triumfen var Liverpools syvende i det som er verdens eldste klubbturnering. På veien har man slått Luton i det som var en annen utrolig kamp, man har slått Manchester United, og man har slått ligamester Chelsea – på Uniteds hjemmebane. Sikkerhetsvaktene med 20 og 30 år i tjeneste på nakken hadde aldri opplevd maken til stemning. Da har man heller ikke nevnt en skikkelig arbeidsseier borte mot Portsmouth.

Det hardt tilkjempede trofeet blir i dag vist frem i en parade i åpen buss. Spillere og stab blir kjørt rundt fra kl 14.45 norsk tid. Turen går fra Mather Avenue i Allerton og videre via Queens Drive, Walton Road, Byrom Street og New Islington. Paraden kan sees på Sky News.

Parry ønsker bruk av en fjerde innbytter
Det var nesten flere spillere på sidelinja enn hva det var på banen etterhvert som spilte minutter ble tresifret. Begge lag drev intensiv behandling på sidelinjen ved hvert avbrekk. Begge lag hadde også brukt sine tre bytter i løpet av ordinær spilletid. Nå foreslår Rick Parry at man i fremtiden tillater et fjerde bytte når kampene går til ekstraomganger.

- Her er en tanke for fremtiden. Kanskje en fjerde innbytter burde tillates i ekstraomganger. Det ville gjøre det mindre av et lotteri.